6 platforme libere pentru automatizare locuinței

Programe

Așa încet se trece la IoT și automatizarea casei. Cei care nu vor să dea bani pe lucrurile proprietărești au la dispoziție tot felul de programe cu licență  liberă pe care le poate folosi.

Mai jos vă prezint 6 astfel de unelte cu licență liberă care vă transformă casa într-una inteligentă.

Calaos
– este un proiect platformă full-stack de automatizare a locuinței care include o aplicație pentru server, o interfață touchscreen, o aplicație web, aplicații pentru iOS și Android și un sistem de operare Linux preconfigurat.
– este licențiat sub GPL v3 și sursa o găsiți pe GitHub.

Domoticz
– este un sistem de automatizare a locuinței cu o bibliotecă largă de dispozitive, de la stații meteorologice până la detectoare de fum și telecomenzi plus un număr mare de documente pentru integrări suplimentare de la părți terțe. Este proiectat cu o interfață HTML5, făcând-ul accesibil din navigatoare de pe calculatoare și telefoane și funcționează bine pe multe dispozitive cu consum redus de energie, așa cum este Raspberry Pi.
– este licențiat sub GPL v3 și sursa o găsiți pe GitHub.

Home Assistant
– este o platformă de automatizare concepută pentru a fi implementată cu ușurință pe aproape orice mașină care poare rula Python 3, de la un Rspberry Pi la un dispozitiv de stocare în rețea (NAS). Se integrează cu un număr mare de dispozitive/programe comerciale sau libere; de exemplu se poate conecta la IFTT, Amazon Echo sau poate controla platformele de la încuietori până la platformele de la lumini.
– este licențiat sub Apache v2.0 și sursa o găsiți pe GitHub.

MisterHouse
– este un sistem de monitorizare orice lucru care poate fi interogat de un calculator sau orice este capabil de a fi controlat de la distanță. Este capabil să răspundă la comenzile vocale, să ofere informații despre oră, dată, vreme, locație și alte evenimente; are suport pentru a activa luminile, înregistra emisiunile tv, avertizează dacă ușa este deschisă și multe altele.
– este licențiat sub GPL v2 și sursa o găsiți pe GitHub.

OpenHAB
– este un sistem de automatizare a locuinței cu un suport mare pentru dispozitive și integrări. openHAB este o platformă portabilă în cele mai importante sisteme de operare și rulează foarte bine și pe Raspberry Pi. Dezvoltatori pot adăuga cu ușurință propriile dispozitive sau suplimente (plugin) în platformă.
– este licențiat sub EPL v1 și sursa o găsiți pe GitHub.

OpenMotics
– este un sistem de automatizare a locuinței ce conține platforme hardware și software și este conceput pentru a oferi un sistem cuprinzător de control al dispozitivelor.
– este licențiat sub GPL v2 și sursa o găsiți pe GitHub.

Soluțiile prezentate mai sus sunt cele mai populare și dacă acestea nu vă plac sau nu corespund nevoilor voastre mai jos aveți o mică listă cu alternative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *