6 programe populare în Windows, dar disponibile și în GNU/Linux

Programe

Încet, încet tot mai mulți utilizatori trec pe sistemele GNU/Linux pentru că se satură de probleme oferite de Windows. Dar trecere de la Windows la Linux poate fi un lucru stresant. Învățarea unui sistem de operare complet nou este de durată, ceea ce duce la frustrare și la o pierdere a productivității.

Din fericire, există o serie de aplicații populare în Windows, disponibile și pe distribuțiile Linux. Aceste programe arată și se comportă la fel ca și versiunile de Windows, făcând tranziția către GNU/Linux mult mai puțin intimidantă.

1. Skype

Skype este sinonim cu chat-ul video VoIP. Desigur, acesta poate nu este cel mai bun, dar este unul dintre cele mai vechi și populare aplicații. Din fericire, există o versiune de Skype disponibilă pentru GNU/Linux. După instalare și autentificare, vei fi bucuros să ști că versiune de Linux funcționează exact ca pe Windows.

2. VLC Media Player

Designul modest și minimalist al VLC îi ascunde reputația de unul dintre cele mai versatile programe de redare media. Programul poate citi aproape orice fișier pe care îl găsiți. Acesta este motivul  pentru care mulți utilizatori optează pentru VLC. Indiferent de distribuția Linux pe care o alegi, VLC Media Player va fi disponibil și ușor de instalat.

3. Steam

Cel mai popular magazin de jocuri de pe Windows. Cu toate acestea, Steam a dezvoltat aplicația și pentru sistemele de operare bazate pe GNU/Linux. Din păcate Steam pentru Windows are o bibliotecă mai mare de jocuri decât versiune pentru Linux.

4. Dropbox

Dropbox, furnizorul cel mai popular de stocare în cloud, are un client și pentru Linux. Acest lucru înseamnă că puteți utiliza în continuare contul de Dropbox și în noul sistem de operare fără bătăi de cap. Migrarea tuturor documentelor se face la fel de ușor ca pe Windows, tot ce trebuie să faci este să te conectezi la contul de Dropbox și să începi sincronizarea.

5. Mozilla Thunderbird

Thunderbird este un client de e-mail foarte personalizabil de la oameni care au creat Firefox. Funcția sa principală este de a permite utilizatorilor să acceseze și să gestioneze e-mail-urile. În plus, mai acționează și ca un agregator RSS și un client de chat (IRC).

6. Kodi

Ar trebuie să nu fie o surpriză că cel mai bun program de gestionare a media este, de asemenea, disponibil pentru Linux. Pentru cei neinițiați, Kodi este un centru media cu care se poat gestiona filmele, emisiunile TV, muzica și multe altele într-o interfață personalizabilă.

2 thoughts on “6 programe populare în Windows, dar disponibile și în GNU/Linux

    1. Majoritatea informației de pe acest blog este adaptat după presa internațională, dar sunt și articole originale scrie de autorul de pe acest blog. Sursele pentru articolele adaptate nu vor fi publicat în articole doar foarte rar.

      de pe pagina „Despre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *