Activitatea mea în lumea GNU Linux

Noutăți

În vara lui 2012, la aproximativ un an la trecerea mea la sistemele GNU Linux, m-am alăturat ca voluntar la Fundația Ceata și în Septembrie 2012 m-am alăturat echipei Rogentos Linux Group. Ca voluntar în Fundația Ceata cât și în echipa Rogentos Linux Group am stat 3 ani, după care am renunțat pentru a mă dedica mai bine proiectului pe care l-am început și anume GNU Linux România (gnulinux.ro).

În Fundația Ceata am fost membru voluntar din vara lui 2012 până pe data de 14.08.2015 și în acești trei ani m-am ocupat de mai multe activități pe raza județului Cluj. Toate activitățile de care m-am ocupat în cadrul Fundației le puteți vedea accesând legătura de aici.

În grupul Rogentos Linux Group am făcut parte tot ca voluntar din Septembrie 2012 până pe data de 14.08.2015 și în tot acest timp m-am ocupat de testarea distribuției și câteva modificări mărunte în câteva fișiere al distribuției Kogaion. Contribuțiile mele se văd aici: 1, 2, 3 și 4. Din păcate doar activitatea de la ultima legătură a mai rămas activă.

O perioadă de câteva luni în 2012 am făcut parte din echipa Linux Mint România ca și moderator pe forumul comunității.

În 2013 am participat la prima întâlnire pe țară a Mozilla România care a avut loc la Cluj Napoca, din pacate am renunțat la această echipă pentru că nu am contribuit cu nimic.

 

Și din 2014 până în 2017 m-am ocupat numai de GNU Linux România care în mare parte a fost un site unde publicam articole și tutoriale despre GNU, Linux și programe cu licență liberă. Între timp am încercat să țin deschis un forum și un wiki, din păcate aceste două nu au avut un succes mare.

GNU Linux România a avut parte de o echipă timp de câteva luni formată din mine și încă 4 utilizatori de sisteme GNU Linux. Din păcate cei 4 membri sau retras din proiect pentru că nu au avut timpul necesar să publice articole.

În Septembrie 2017 din propria greșeală am pierdut domeniul gnulinux.ro și toate articolele publicate pe site. Nu am încercat să mai recuperez domeniul (chiar dacă puteam face acest lucru) și am decis să continui drumul pe actualul blog.

 

Aceasta a fost activitatea mea în domeniul GUN Linux din 2011 până în prezent.

PS: M-am mai ocupat și de alte mici proiecte care nu își mai au rost în acest articol 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *