Meniu

BlackArch Linux - Pentesting Linux Distribution

Blackarch Linux este o distributie de teste de penetrare bazata pe Arch Linux pentru testarea de penetrarii si cercetarii in domeniul securitatii. Blackarch vine cu un depozit de instrumente care contine peste 1800 de unelte, altele noi fiind adaugate destul de frecvent. BlackArch este compatibil cu instalatiile normale Arch.

Doar rulati strap.sh ca root si rulati urmatoarele comenzi curl -O https: // blackarch .org / curea .sh sha1sum curea .sh # ar trebui sa se potriveasca: 86 eb4efb68918dbfdd1e22862a48fda20a8145ff sudo ./ curea .sh sudo pacman -Syyu Apoi, puteti continua si instalati pachetele pe care doriti sa le instalati:

BlackArch este in permanenta actualizat si ofera cel mai recent pachet pe Github. Echipa BlackArch lanseaza trimestrial un nou  ISO care contine toate pachetele actualizate. Mai intai trebuie sa obtineti ISO-ul si sa o instalati conform instructiunilor instalatorului de script-uri. Exista, de asemenea, o versiune oficiala a Blackarch care este disponibila pentru a fi folosita pentru VirtualBox, VMware si Qemu!

Daca doriti sa instalati BlackArch folosind VirtualBox, asigurati-va ca alegeti ISO-ul corect. Verificati daca hardware-ul dvs. suporta virtualizarea. Daca acest lucru este posibil, activati-l in setarile UEFI / BIOS. Daca nu, trebuie sa utilizati ISO 32 biti.

Dupa ce ati salvat iso pe un USB sau DVD si sunteti gata pentru instalare. Selectati arhitectura dvs. Implicit, acreditarile BlackArch Linux sunt : Login: root Parola: negru

Aveti 3 optiuni principale de instalare a Blackarch, in functie de ISO pe care l-ati descarcat. - Daca mergeti cu iso netinstall, va trebui sa instalati din repository folosind pacman. Aceasta optiune necesita o conexiune la internet, deoarece va prelua pachetele necesare din arhivele oficiale si din depozitele de tip blackarch. - Daca ati descarcat versiunea live ISO, cea de-a doua optiune va va permite sa instalati offline din sistemul live ISO. Veti avea nevoie de o conexiune la internet numai dupa ce instalarea s-a terminat si va aflati in mediul desktop pentru a actualiza sistemul. - A treia optiune pentru utilizatorii avansati va cere sa obtineti codul sursa si apoi sa compilati de la sursa utilizand blackman.

Pentru a porni procesul de instalare pe ISO live, executati urmatoarele comenzi sudo pacman -S blackarch - instalator sudo blackarch - instalati blackarch linux installer script

Blackarch se concentreaza pe testarea penetrarii si, asa cum am mentionat mai devreme, contine in prezent peste 1800 de instrumente. Iata cateva dintre caracteristicile Blackarch: 1. Un ISO live cu mai multe medii de lucru, inclusiv DWM, Fluxbox, Openbox, Awesome, wmii, i3 si Spectrwm. 2. Suport pentru mai multe arhitecturi. La inceput, exista suport pentru doar arhitecturile bazate pe i686 si x86_64 in 2014. ulterior, s-au adaugat suport pentru armv6h si armv7h cu peste 600 de instrumente. 3. Un instalator cu capacitatea de a construi de la sursa. Aceasta nu este o optiune recomandata pentru incepatori, in loc sa preia pachetul pre-construit dintr-un depozit, asa cum face pacmanul, acesta va obtine codul sursa si va fi compilat din sursa. Este similar ca emerge disponibil pe un sistem Gentoo, dar blackman nu este la fel de recomandat. 4. Peste 1800 de unelte. Blackarch contine acum peste 1800 de instrumente pentru i686 si x86_64 si peste 1000 de instrumente pentru armv6h si armv7h. Acest lucru este destul de impresionant, avand in vedere faptul ca acum cativa ani, cand proiectul a inceput, existau aproximativ 600 de instrumente disponibile pentru utilizatori. Instrumentele sunt organizate in peste 40 de grupuri diferite.

Exemplele acestor grupuri sunt :

  • Blackarch-anti-criminalistic - Pachete care sunt utilizate pentru combaterea activitatilor criminalistice, inclusiv criptarea, steganografia si orice modificari ale atributelor fisierelor / fisierelor. - blackarch-automation - Pachete care sunt utilizate pentru automatizarea instrumentelor sau a fluxului de lucru. - Blackarch-decompiler - pachete care incearca sa inverseze un program compilat in codul sursa. - Blackarch-defensive - pachete care sunt folosite pentru a proteja un utilizator de malware si atacurile altor utilizatori. - Blackarch-dos - pachete care utilizeaza atacuri DoS (Denial of Service). - Blackarch-mobile - pachete care manipuleaza platformele mobile. - Blackarch-networking - pachet care implica crearea de retele IP.
Blackarch va permite sa instalati unelte individual sau in grup cu caracteristica modulara a pachetului. BlackArch este un distro de testare a penetrarii pe care iubitorii Arch il vor iubi. Va permite sa va configurati statia de lucru exact asa cum doriti. Retineti ca BlackArch este un proiect relativ nou si are un drum lung de parcurs. Dezvoltatorii / contribuitorii BlackArch Linux sunt voluntari si munca lor este gratuita in timpul liber. Acesta a inceput cu putin peste 600 de instrumente si are acum peste 1800 pentru i686 si x86_64 si peste 1000 de instrumente pentru armv6h si armv7h si este actualizat la o rata destul de rapida.

Impartasiti-va gandurile si comentariile cu noi despre  Blackarch in sectiunea de comentarii de mai jos. Va multumim pentru lectura.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign