Meniu

Fundatia Linux aduce puterea sectorului surselor deschise in sectorul energetic

Fundatia Linux a lansat, pe data de 12 iulie 2018, LF Energy, o coalitie deschisa pentru sectorul energetic si gestionarea energiei. 

Coalitia LF Energy este sustinuta de sistemul de transport Francez RTE, Universitatea Vanderbilt si de reteaua europeana a operatorilor de sisteme de transport ENTSO-E. Cu LF Energy, Fundatia Linux are ca scop replicarea succesului pe care la vazut in alte sectoare, inclusiv in crearea de retele, in industria auto, in serviciile financiare si in tehnologia cloud.

LF Energy Foundation va fi un proiect umbrela al Fundatiei Linux, sustinand numeroase proiecte separate si individuale din sectoarele energiei si electricitatii, similar cu Hyperledger, Cloud Native Comuting Foundation si LF Networking. La fel ca multe proiecte ale Fundatie Linux, inclusiv Linux si AGL (Automotive Grade Linux), LF Energy construieste instalatiile sanitare pe o infrastructura comuna pentru a permite companiilor energetice si furnizorilor de solutii sa se diferentieze la niveluri mai mari de valoare si servicii.

a declarat Shuli Goodman, director executiv LF Energy.

Exista patru proiecte initiale ca parte din LF Energy.

  • OperatorFabric este un asistent inteligent pentru operatorii de sistem.
  • Proiectul Let's Coordinate se bazeaza pe OperatorFabric pentru a permite colaborarea operatorilor.
  • Platforma Resilient Information Architecture pentru Smart Grid (RIAPS) ofera servicii pentru construirea de aplicatii distribuite eficient.
  • PowSyBl Framework ofera componente modulare reutilizabile pentru platformele de clacul de performanta care permit modelarea retelei.

Obiectivul este de a crea o arhitectura de referinta pe care o pot implementat organizatiile. Goodman a declarat ca obiectivul LF Energy este de a curata si standardiza componente reutilizabile cu surse deschise care utilizeaza API-uri deschise si interfete prin intermediul comunicatiilor de proiect, astfel incat ecosistemul energetic sa poata fi adoptat apoi in platforme si solutii.


Warning: Undefined array key 0 in /home/gnulinux/public_html/public/application/blog/view/page.php on line 217

Warning: Undefined array key 0 in /home/gnulinux/public_html/public/application/blog/view/page.php on line 217
Source:

OlderGNU

Continut din vechiul website
  • | 85 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign