Meniu

7 Alternative Open Source Linux la browserul Chrome

Cand Google a lansat prima versiune a browserului Chrome in toamna anului 2008, nimeni nu a banuit cat de mult ar schimba peisajul. Intr-un timp scurt, acest browser nou  a depasit entitatile mai vechi care luptasera pentru cota de piata. Cu o cota de piata de peste 55%, Chrome a devenit regele browserelor.

Pentru unii, acest lucru a fost nefericit, deoarece a oferit Google accesul la date. Nu ma credeti, verificati-va cat de mult stie un browser web despre dvs.:

Pentru cei care nu au incredere in magnetul de colectare a datelor care este Google, aici sunt sapte browsere Open Source pentru Linux care nu sunt infectate de Google. Nu o considerati o lista cu cele mai bune browsere web pentru Linux, deoarece se concentreaza pe aspectul liber de Google si pe aspectul Open Source.

QupZilla.png

QupZilla.  QupZilla este un browser frumos, usor,  construit cu C ++ si Qt Framework. Acesta a folosit initial QtWebKit, dar acum utilizeaza QtWebEngine. A inceput ca un proiect educational, dar s-a dezvoltat intr-un browser complet, cou managerul de marcaje, manager de descarcari si built-in ad-blocker.  QupZilla face ceea ce ar trebui sa faca un browser: sa afiseze cu competenta paginile web si sa blocheze anunturile. Imi place sa folosesc QupZilla pe pc-urile mai slabe in loc de Chrome sau FireFox. Este disponibil pentru Windows, Linux, MacOS, FreeBSD, Haiku si OS / 2.

Midori .png

Midori . Midori ruleaza Rdio pe OS Elementary Midori este un alt browser rapid si usor. Este construit cu Vala si C si profita de GTK. Midori utilizeaza motorul de randare Webkit. Are o verificare ortografica si un bloc de anunturi, dar trebuie sa fie activat manual. Navigarea privata si integrarea Unity sunt suportate. Midori poate rula pe Linux sau Windows. Pentru a extinde capacitatile browserului, exista un numar mic de extensii si suport pentru scripturile utilizatorilor.

Rekonq.png

Rekonq. Rekonq este un browser web usor pentru Linux care face parte din proiectul KDE. Este scris in C ++ si Qt. La fel ca Midori, rekonq foloseste motorul de randare Webkit. Evident, rekonq ruleaza numai pe Linux si este integrat in KDE. Se livreaza cu suport pentru blocuri de anunturi. De asemenea, utilizeaza un sistem de comenzi rapide web pentru a naviga pe web utilizand cuvinte cheie.

Rekonq profita de instrumentele KDE. Din nefericire, aceasta inseamna ca instaleaza o gramada de dependente KDE, ocupand astfel mai mult spatiu decat alte browsere din aceasta lista.

Tor Browser.png

Tor Browser . Tor Browser este o versiune speciala a browserului Firefox special conceput pentru a utiliza reteaua de anonimat TOR. Aceasta retea este utilizata pentru a evita urmarirea si pentru a ajunge la informatii blocate. Browser-ul Tor nu utilizeaza browserul obisnuit pentru Firefox, deoarece este baza acestuia. In schimb, utilizeaza versiunea Extended Support Release.

Spre deosebire de versiunea tipica Firefox, versiunile ESR primesc numai remedii de securitate si versiuni de stabilizare majore in loc de noi caracteristici la fiecare sase saptamani. Acest lucru ii permite sa fie mai stabil. Pe langa browser, Tor Browser include o serie de instrumente pentru a asigura conexiunea la reteaua TOR si securitatea totala. Nu este recomandat sa instalati extensii suplimentare deoarece acestea ar putea compromite securitatea browserului.

Instalarea Tor Browser este disponibila pentru Windows, MacOS si Linux.

NetSurf .png

NetSurf . In timp ce pot lipsi unele functii pe care le asteptam de la browserele moderne, browserul NetSurf este impresionant in sine. Initial lansat in 2007, NetSurf a fost creat pentru a satisface nevoia in sistemul RISC. De atunci a fost portat pe Linux, BSD, Haiku, AmigaOS, Atari si MacOS. Spre deosebire de majoritatea celorlalte browsere din aceasta lista, NetSurf are propriul motor de aspect.

Potrivit site-ului proiectului, NetSurf poate rula pe orice de la "un monstru modern PC la un computer umil 30MHz ARM 6 cu 16MB de RAM".

Pale Moon.png

Pale Moon. In timp ce ar putea sa para o versiune putin mai veche a Firefox, Pale Moon este mult mai mult. Pale Moon este o fork a Firefox mentinuta de dezvoltatorul olandez M.C. Straver, de asemenea, cunoscut sub numele de Moonchild.

Obiectivul lui Pale Moon este sa "creeze un browser optimizat, derivat din codul  browserului popular Firefox". Acest lucru se realizeaza prin eliminarea suportului pentru hardware si sisteme de operare vechi. La fel ca si NetSurf, Pale Moon are propriul motor de layout numit Goanna, care este un fork a lui Gecko. Pale Moon este construit cu C si C ++. Pale Moon sprijina extensiile Firefox, dar ofera, de asemenea, propriile teme si extensii. Moonchild dezvolta, de asemenea, un fork a clientului de e-mail Thunderbird, numit FossaMail. Pale Moon este disponibil pentru Windows si Linux cu o versiune MacOS in dezvoltare.

GNOME Web.png

GNOME Web . Este un browser simplu, curat, construit pentru mediul desktop GNOME. Initial numit Epiphany, este browserul implicit pentru GNOME. A inceput sa utilizeze motorul de layout Gecko creat de Mozilla, dar a trecut la WebKitGTK +.

GNOME Web este strans legat de GNOME, folosind cadrele si setarile GNOME. Ofera, de asemenea, suport pentru gesturile mouse-ului, GreaseMonkey, ad-blocker si multe altele. GNOME Web are aspectul similar cu Midori. Este disponibil numai pe Linux.

Care sunt browserele dvs. preferate non-Chrome pentru Linux?

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign