Meniu

Dezvoltarea s-a oprit pentru Korora si BackSlash Linux

Se pare ca tot mai multe distributii mici se confrunta cu probleme. Recent am vazut problema la Void Linux . Acum avem doua distributii mici  Linux care îi spun ca au renuntat la dezvoltare temporar.

Korora este distributia Linux bazata pe Fedora . Korora pentru viitorul aropiat nu va fi capabila sa marcheze în cadenta cu versiunile Fedora si nu vor exista actualizari ale distributiei Korora. Echipa Korora,  sa straduit sa mentina un echilibru între proiect si viata reala. Si din acest motiv, echipa face o pauza, dar nu exista nici o garantie daca se vor întoarce sa continue proiectul.

Având în vedere ca nu vor exista actualizari pentru Korora Linux, as sfatui utilizatorii existenti sa treaca la Fedora 28 mai ales pentru ca acum ofera o modalitate usoara de a instala codecuri media.


Bazat pe Ubuntu, Backslash a modificat desktop-ul KDE pentru a se asemana cu MacOS. Backslash Linux a oprit dezvoltarea temporar din cauza problemelor financiare.


Sunt de ceva timp în lumea Linux (9-10 ani). Am vazut mai multe proiecte promitatoare, cele mai multe dintre acestea fiind proiecte de hobby conduse de o singura persoana. Cred ca la un moment dat este necesar ca echipa sa fie extinsa astfel încât sarcina de lucru sa fie impartita. Usor de spus decât de facut, deoarece nu este întotdeauna este usor sa ai încredere în straini din alte parti ale lumii si sa le dai acces la proiectul tau. Colaborarea este o provocare ce ar putea fi coplesitoare uneori.

Daca proiectele sunt manageriate într-un mod mai profesionist, astfel de proiecte devin o forta de luat în considerare.  Linux Mint este unul dintre numeroasele astfel de exemple.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign