In noua versiune de instalare, Croeso are optiunea de a instala pachete din sase grupuri utilizate frecvent. De exemplu, un grup va oferi o selectie de patru browsere web diferite, astfel incât acum este foarte simplu sa adaugati Chrome sau Firefox. Deoarece KaOS nu a instalat niciodata un client de e-mail in mod implicit, exista in mod firesc acum si un grup pentru asta.

- Noua caracteristica de mai sus face sa nu mai fie necesara livrarea mai multor aplicatii in mod implicit pe ISO, astfel incât numarul de pachete instalate a fost redus de la aproximativ 980 la putin peste 900.

- Lista de pachete instalate face parte acum din fereastra principala, cu fila proprie din prezentare. Nu mai este necesara deschiderea unei noi ferestre pentru aceasta lista.

- Tema Midna folosita pentru KaOS trece de la QtCurve la Kvantum pentru stilul de aplicatie. Tema personalizata Midna Kvantum, urmând acelasi stil folosit in Croeso si in aplicatia Welcome.

- Pentru instalatorul Calamares, a fost adaugata o caracteristica noua. Notele de lansare sunt prezentate acum intr-un modul QML.

- Frameworks este la 5.67.0, Plasma la 5.18.1 si KDE Applications la 19.12.2. Toate construite pe Qt 5.14.1 .

- Alta noutatea pe care o veti vedea pe acest ISO este schimbarea standardului de compresie al pachetului de la tar.xz la tar.zst, aducand o imbunatatire semnificativa a vitezei de decompresie.

- Cele mai notabile actualizari majore ale bazei sistemului sunt Systemd 244, Make 4.3, Sudo 1.8.31, Linux 5.5.6, GMP 6.2.0, Mesa 19.3.4, NetworkManager 1.22.8, Nano 4.8, NSS 3.50 si Qt 5.14 .

- KaOS foloseste sistemul Systemd-boot oferit de Systemd pentru instalarile UEFI.

- Depozitele KaOS nu mai ofera Qt 4, intregul suport, inclusiv corectiile de securitate, s-a incheiat. Orice aplicatie care nu a facut tranzitia la Qt 5 in tot acest timp nu mai poate fi acceptata in KaOS.

- Acest ISO utilizeaza implicit sistemul de fisiere XFS CRC si finobt activat . CRC-urile permit detectarea imbunatatita a erorilor din cauza problemelor hardware, algoritmi de recuperare a blocarilor si reparare a coruptiilor de metadate atunci când sunt gasite.

KaOS ISO nu accepta Unetbootin sau Rufus , iar DVD-urile au nevoie de o viteza de ardere nu mai mare de 4x .

KaOS - GNU/Linux.ro Cititi mai multe stiri/noutati despre KaOS aici ... Sursa: kaosx.us

Trimite-ne o stire
 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like GNU/Linux.ro
  Like
 • unmoved GNU/Linux.ro
  unmoved
 • amused GNU/Linux.ro
  amused
 • excited GNU/Linux.ro
  excited
 • angry GNU/Linux.ro
  angry
 • sad GNU/Linux.ro
  sad
TENDINTA  |  Cum se adauga utilizator in Alpine Linux
FlorinM          GNU/Linux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1523 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!