Meniu

Linux-ul care nu m-a dezamagit niciodata

Cei care cititi articolele de pe acest site puteti constata ca sunt prezentate in general acele sisteme de operare adresate cu precadere publicului larg. Site-ul este unul care se adreseaza in special novicilor sau utilizatorilor medii intr-ale Linux-ului, specialistii având, desigur, si ei locul lor garantat, dar nu reprezinta principalul target. Din acest motiv va oferim informatii despre acele sistem de operare considerate a fi usor de folosit, extrem de stabile si prietenoase, in special cu utilizatorii proveniti de pe Windows. Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, Voyager, Fedora, Debian etc. se afla in atentia noastra fiind subiectul unor articole in general cu mii de citiri la activ. Acestea se caracterizeaza atât prin usurinta folosirii si stabilitatea de care dau dovada cât si prin faptul ca sunt foarte cunoscute si folosite, inclusiv de români.

Cu toate acestea, rareori, ce-i drept, cam de doua trei ori pe an, au fost momente in care anumite sisteme de operare au dovedit ca obosesc mai repede decât este cazul, dezamagind. Ar fi o ipocrizie sa nu spunem ca nu sunt probleme si in acest vast univers al distributiilor GNU/Linux. Ceea ce orice utilizator stie este ca in marea majoritate a cazurilor aceste probleme isi fac simtita prezenta dupa mici experimente. Dezamagirea nu a venit neaparat din cauza sistemului de operare, din acest motiv nu vom da nume, ci mai degraba datorita unor anumite setari realizate de noi care au alterat, uneori iremediabil, buna functionare a sistemului de operare. De cele mai multe ori, din trei miscari, lucrurile reveneau la normal.

Exista insa, in acest univers al distributiilor GNU/Linux, o anume distributie care nu ne-a dezamagit niciodata. Este cunoscuta, folosita si cu un istoric bogat, unde mai pui ca s-a scris nu de putine ori despre aceasta, inclusiv pe acest site. openSUSE, caci despre aceasta distributie este vorba, pare a fi, dupa parerea noastra, de ani de zile, cea mai stabila si moderna distributie GNU/Linux. Un fapt interesant este ca ruleaza foarte bine si este capabila sa punâ in miscare computere slabe ca si configuratie, reusind acolo unde anumite medii grafice special realizate pentru aceste categorii dau gres. Este adevarat, openSUSE pune sângele in miscare chiar si in cele mai vechi computere. Pentru utilizatorii români nu este o distributie necunoscuta, foarte multi auzind de ea, dar nici nu se afla in topul preferintelor multora, pentru simplul motiv ca nu i-au dat o sansa.

Sistemul de operare openSUSE se prezinta, la fel precum Ubuntu sau Linux Mint, cu mai multe medii grafice care se adreseaza unor categorii diferite de utilizatori si computere. Elementul caracteristic al tuturor acestor medii grafice este reprezentat de stabilitate si rezistenta la stres. Din acest motiv verificat si reverificat de noi pe parcursul a mai multor ani de zile, cam de prin 2007 pâna in prezent, openSUSE se afla in calitate de oaspete permanent pe computerele noastre, uneori in varianta KDE, alteori in varianta GNOME. openSUSE este acel sistem de operare la care te intorci atunci când ai dat de greu, care iti face treaba cu daruire, care nu are toane, in care poti pune baza ca nu te lasa la greu si care, pâna acum, nu a crapat niciodata.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign