ROSA BARIUM este un dispozitiv unic care combina toate functionalitatile instrumentului de protectie criptografica certificata Rutoken EDS 2.0 cu memoria Flash gestionata integrata cu sistemul ROSA BARIUM OS instalat. Memoria flash este impartita in sectiuni, cu acces delimitat utilizând coduri PIN. Accesul si controlul accesului la memoria Flash se efectueaza direct prin microprocesor fara utilizarea de componente electronice suplimentare (hub-uri, controlere etc.). Pentru fiecare sectiune a discului Flash, sunt definite drepturile individuale de acces la citire si scriere, care pot fi modificate „din mers” in timp ce dispozitivul ruleaza.

Distributia live ROSA BARIUM este conceputa pentru autentificare puternica in doi pasi, semnatura electronica si criptare de date pe chei care nu pot fi recuperate, cu capacitatea de a stoca in siguranta o cantitate semnificativa de date. Utilizarea autentificarii utilizatorilor cu doi factori pentru accesul la distanta la retea si sistemele de informatii ale organizatiilor este pe deplin compatibila cu recomandarile FSTEC si NKTsKI.

Dispozitivul implementeaza simultan noile standarde criptografice de semnatura electronica si hashing GOST R 34.10-2012, GOST R 34.11-2012 si vechiul GOST R 34.10-2001, GOST R 34.11-94, precum si criptarea simetrica in conformitate cu GOST 28147-89.

Distributia live poate fi utilizata in solutii securizate de acces la distanta ca mijloc de autentificare puternica cu doi factori, ca mijloc de generare a unei semnaturi electronice calificate cu chei care nu pot fi recuperate, pentru functii de semnatura electronica si pentru organizarea accesului securizat la serviciile web utilizând protocolul TLS.

Identificatorii electronici ai familiei Rutoken EDS 2.0 sunt certificati de FSB din Rusia in conformitate cu cerintele pentru instrumentele de protectie criptografica din clasele KS1 si KS2 si pot fi folositi pentru protectia criptografica a informatiilor care nu contin informatii care constituie un secret de stat.

Sistemul de operare cu scop general (OS) al familiei GNU linux este construit pe baza depozitelor ROSA FRESH 2016.1 si corespunde noii taieturi in momentul construirii.

Sistemul este conceput pentru a fi utilizat in doua moduri principale de operare: ca client terminal pentru conectarea la statii de lucru la distanta folosind Rutoken EDS si ca distributie live (ROSA BARIUM porneste si functioneaza fara a fi instalat pe un hard disk al computerului) cu stocare permanenta pe unitatile flash. Subsistemul de control al accesului incorporat in sistemul de operare al dispozitivului va permite sa controlati modurile de acces la sectiuni: puteti seta un nivel de acces individual (ascuns, numai in citire, citire si scriere) la fiecare sectiune, protejat de un cod PIN.

" />" type="application/x-shockwave-flash">

Cititi mai multe stiri/noutati despre ROSA aici ... Source: rosalinux.ru

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  How to create a public-official mirror for AlmaLinux in three steps
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2295 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!