Rocky Linux 8.4 RC nu este potrivit pentru utilizarea in productie. Actualizarea de la Rocky Linux 8.3 RC1 la Rocky Linux 8.4 RC1 nu este acceptata, ceea ce inseamna ca nu va fi testata si nici documentata.

Rocky Linux este in curs de dezvoltare de catre comunitate. Ca atare, notele de lansare reflecta modificarile pachetelor din amonte si ale celor incluse in versiunea originala Rocky Linux 8.3 candidate.

Nou in Rocky Linux 8.4:

Python 3.9
SWIG 4.0
Subversiunea 1.14
Redis 6
PostgreSQL 13
MariaDB 10.5

- VPN furnizat de Libreswan accepta acum incapsularea TCP si etichetele de securitate pentru IKEv2.

- Pachetele scap-security-guide au fost refacute la versiunea 0.1.54, iar OpenSCAP a fost refacute la versiunea 1.3.4. Aceste actualizari ofera imbunatatiri substantiale, inclusiv: gestionarea imbunatatita a memoriei,

- Cadrul ofera acum de verificare a integritatii, iar RPM pluginul acum inregistreaza orice actualizare sistem care este gestionat fie managerul de pachete YUM sau RPM Package Manager.

- Compactarea proactiva initiaza in mod regulat activitatea de compactare a memoriei inainte de a se face o cerere de alocare. Prin urmare, latenta pentru cererile specifice de alocare a memoriei este redusa.

- O noua implementare a controlerului de memorie pentru tehnologia grupurilor de control este acum disponibila in Rocky Linux 8.4. Ca urmare, puteti observa o scadere semnificativa a amprentei totale a memoriei kernelului si efecte pozitive asupra fragmentarii memoriei.

- Functia de spatiu de nume de timp este disponibila in Rocky Linux 8.4. Aceasta caracteristica este potrivita pentru schimbarea datei si orei in containerele Linux. Reglajele ceasului in container dupa restaurarea de la un punct de control sunt de asemenea posibile acum.

- Rocky Linux 8.4 accepta modulul kernel de detectare si corectare a erorilor (EDAC) setat in procesoarele Intel Core de generatia a 8-a si a 9-a.

- Un agent de resurse Pacemaker persistent mentine datele de stare poate detecta defectiunile in mod asincron si poate injecta imediat o defectiune in Pacemaker fara a astepta urmatorul interval de monitorizare.

Urmatoarele seturi de instrumente ale compilatorului au fost actualizate:

- Set de instrumente GCC 10
- Set de instrumente LLVM 11.0.0
- Rust Toolset 1.49.0
- Go Toolset 1.15.7

Managementul identitatii

- Rocky Linux 8.4 ofera module Ansible pentru gestionarea automata a controlului accesului bazat pe roluri (RBAC) in Identity Management (IdM), un rol Ansible pentru backup si restaurare a serverelor IdM si un modul Ansible pentru gestionarea locatiei.

Puteti converti la Rocky Linux 8.3, Centos 8.3 sau 8.4, RHEL 8.3 sau 8.4 si Alma 8.3 sau 8.4 la Rocky Linux 8.4 utilizând migrate2rocky.

Cititi mai multe stiri/noutati despre Rocky Linux aici ... Source: rockylinux.org

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Is Linux a mass market product?
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2531 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!