Meniu

Cele mai bune 4 Distrouri Linux pentru hardware mai vechi

Unul dintre multele aspecte mari ale sistemului de operare Linux este capacitatea sa de a da o noua viata hardware-ului vechi.  In loc de a trimite hardwarew mai vechi care functioneaza in continuare la la groapa de gunoi, ai popti da viata cu ajutorul Linux.

Si nu cred ca aceste distributii vizeaza doar hardware-ul depasit. Sa aruncam o privire la patru distributii, care vor face din nou sistemele imbatranire relevante.

Linux Lite

 

Daca sunteti in cautarea unei distributii pe deplin functionala, Linux Lite ar putea fi. Nu numai ca Linux Lite o distributie ideala pentru hardware - ul vechi, dar, de asemenea este una dintre cele mai bune distributii pentru noii utilizatori. Linux Lite este construit pe cea mai recenta versiune Ubuntu LTS ce reuseste sa livreze toate instrumentele de care aveti nevoie pentru lucru. Linux Lite are ca mediul de lucru Xfce si include LibreOffice, Firefox, Thunderbird, VLC, GIMP si multe altele.

Cerintele minime de sistem pentru Linux Lite sunt: - procesor 700MHz - 512MB RAM - ecran VGA 1024 × 768 - DVD sau port USB (pentru a instala din imagine ISO) - Cel putin 5 GB spatiu liber pe disc

Bodhi Linux

 

Ca si Linux Lite, Bodhi este construit pe cea mai recenta versiune Ubuntu LTS, dar face uz de Moksha Desktop ca interfata cu utilizatorul. Moksha este o continuare a desktop Enlightenment E17  si dezvoltatorii Bodhi au facut o treaba remarcabila de a aduce Enlightenment in prezent.

Singura precizare la Bodhi este faptul ca, nu include multe aplicatii orientate spre utilizator. Veti gasi browser-ul Midori, ePad editor de text, de vizualizare a imaginilor ePhoto. Din fericire, Bodhi include propriul magazin de aplicatii, numit AppCenter, in cazul in care utilizatorii pot instala cu usurinta software.

Cerintele minime de sistem pentru Bodhi sunt: - procesor 500MHz - 256MB de RAM - 4GB de spatiu pe hard

Cerintele recomandate sunt: - procesor 1.0GHz - 512 MB de RAM - 10GB de spatiu pe hard

Puppy Linux

 

Nici o lista de distributii Linux nu ar fi completa fara Puppy Linux . Puppy este unic prin faptul ca nu este o singura distributie Linux, ci o colectie de distributii care impartasesc aceleasi principii directoare si construite cu acelasi instrument (Woof-CE). Exista trei categorii de Puppy Linux:

- Distributiile oficiale Puppy Linux. Acestea sunt mentinute de echipa Puppy Linux si sunt vizate pentru uz general. - Distributiile Puppy Linux Build. Acestea sunt dezvoltate pentru a se potrivi nevoilor specifice. - Neoficial derivatii (aka „puplets“). Acestea sunt remasterizate, realizate si intretinute de entuziasti Puppy Linux, care vizeaza scopuri specifice.

Instrumentele oferite de Puppy Linux sunt minimaliste (AbiWord, Gnumeric, mtPaint, Slypheed, Palemoon, etc.). Dimensiunea Puppy Linux ISO - 224 MB. Puppy poate lucra cu un procesor de 333Mhz si 256MB de RAM ruland fara probleme si rapid.

Lubuntu

 

Daca sunteti in cautarea unui respin Ubuntu , care va da viata ca PC - ului, Lubuntu este un castigator. Lubuntu face parte din familia Ubuntu si face uz de desktop LXDE . Aceasta distributie  PC-friendly include o selectie de aplicatii lite. Ca si Puppy Linux, Lubuntu este incredibil de usor de utilizat si opteaza pentru aplicatii mai usoare (cum ar fi Abiword si Gnumeric). Lubuntu include , de asemenea , Firefox (pentru navigarea pe web) , precum si Audacious GNOME-Mplayer pentru redare multimedia.

Lubuntu poate rula pe calculatoare cu varsta pana la zece ani. Cerintele minime pentru acest special Linux desktop sunt:

- CPU: Pentium 4 sau Pentium M sau AMD K8

Pentru aplicatii locale, Lubuntu poate functiona cu 512 MB de RAM. Pentru utilizare on-line (YouTube, Google+, Google Drive si Facebook), este recomandat 1GB de RAM.

Lubuntu include, de asemenea, managerul de pachete Synaptic; asa ca, daca aceste aplicatii de baza nu sunt suficiente, puteti instala oricand orice ai nevoie. Noii utilizatori vor aprecia foarte mult simplitatea desktopului.

Lista de software implicit, inclus pe Lubuntu:

- Xfburn - Mpv Media Player - guvcview - Audacious - GNOME Mplayer - PulseAudio Volume Control - AbiWord - Gnumeric - Firefox - Pidgin - Sylpheed - Transmission - Document Viewer - mtPaint - Simple Scan - GNOME Disks - PCManFM - Leafpad - Xpad

 

 

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign