Cum să îți protejezi ochi pe timpul nopții cu Ubuntu 17.10

Tutoriale

Până acum în Ubuntu trebuia să instalezi o aplicație dedicată pentru ați proteja ochii pe timpul nopții. Dar cu noua versiune totul s-a rezolvat și nu mai ești nevoit să instalezi astfel de aplicații.

Echipa de la Ubuntu sau echipa de la GNOME au introdus în sistem opțiunea „Night Light/Lumină nocturnă” care o dată activată mai taie din culoarea albastră astfel încât monitorul/ecranul să emită o lumină mai caldă.

Și eu am activat această funcție citind articolul publicat de echipa de la pentruprieteni.com, dar tutorialul scos de ei nu este complet și de aceea am decis să fac acest articol/tutorial.

Activare Night Light/Lumină nocturnă

Se apasă pe tasta Windows/Super pentru a deschide meniul și în căsuța de căutare se tastează „display”, fără a folosi șoricelul (mouse-ul). Se selectează primul rând și se apasă pe „enter”, după ce s-a deschis panoul de control sau panoul de setări se dă clic pe „Lumină nocturnă” unde apare o mică fereastră și se fac următoarele setări:

Lumină nocturnă: On
Planifică: Apus la răsărit

Sau mai este opțiunea „manual” unde puteți seta anumite ore la care să se activeze și să se dezactiveze lumina nocturnă.

Activare servicii de localizare

Night Light/Lumina nocturnă nu o să meargă până când nu se activează și opțiunea de localizare.

În fereastra deschisă mai devreme se merge la „Confidențialitate” și se caută opțiunea „Servicii de locație”. Se dă clic pe opțiune unde se deschide o mică fereastră și acolo se pune butonul pe „On”.

 

Și de acum încolo totul va merge cum trebuie. Cel puțin mie nu a vrut să îmi meargă opțiunea „Lumină nocturnă” fără opțiunea de localizare activată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *