Cum se instalează o aplicație în Ubuntu 17.10

Tutoriale

Din ce mai ține eu minte în Ubuntu cu mediul de lucru Unity, o aplicație nu se putea instala repede sau simplu și cam același lucru este în majoritatea distribuțiilor.

În Ubuntu 17.10, nu știu cum este treaba în alte distribuții cu mediul de lucru GNOME, o aplicație se instalează foarte simplu și repede.

Instalare din mediul grafic

Se apasă pe tasta Windows/Super pentru a deschide meniul și în căsuța de căutare se tastează numele aplicației dorite, fără a folosi șoricelul (mouse-ul). Și când apare numele aplicației se selectează după care se apasă tasta „enter”, o să se deschidă centrul de aplicații în fereastra de instalare a aplicației dorite.

Se dă clic pe butonul „Instalare” după care se introduce parola. După ce s-a instalat aplicația se poate închide centru de aplicații.

Instalare din terminal

Se apasă pe tasta Windows/Super pentru a deschide meniul și în căsuța de căutare se tastează „terminal”, fără a folosi șoricelul (mouse-ul). Și când apare aplicația se selectează după care se apasă tasta „enter” pentru a se deschide terminalul.

În ecranul terminalului se tastează comanda următoarea pentru varianta deb:

sudo apt install vlc

sau comanda următoare dacă aplicația are și variantă în snap:

sudo snap install vlc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *