Cum se poate activa OpenGL în Firefox

Tutoriale

Se pare că Mozilla încă nu este pregătită să activeze OpenGL în Firefox pentru GNU Linux și nici nu are intenția de a activa această opțiune.

În prezent este deschis un raport de 7 ani cu 100 de comentarii despre activarea lui OpenGL, recent Milan Sreckovic a lăsat următorul comentariu: „Nici o cronologie curentă sau planuri solide.”.

Din păcate cei care au nevoie de OpenGL activat în Firefox nu vor avea parte de acest lucru. Mai jos vă prezint cum se poate activa OpenGL.

Verifică OpenGL dacă este activ

Accesează „about:support” și mergi la secțiunea „Grafică/Graphics”, aici caută „Compunere/Compositing”. În cazul în care raportul arată „De bază/Basic”, OpenGL este dezactivat; iar dacă raportul arată „OpenGL”, atunci serviciul este activat.

Activează OpenGL

Pentru al activa trebuie să mergi la „about:config” și caută linia „layers.acceleration.force-enabled”. În mod normal în stânga liniei apare „false”, dai două clicuri pe linie până apare „true”.

Acum tot ce trebuie să faci este să repornești Firefox pentru a activa setările.

Notă! OpenGL este dezactivat pe anumite sisteme din cauza problemelor de stabilitate, a consumului ridicat de resurse, a defectelor drivere-lor sau a mai multor variabile diferite, astfel încât să accelerați Firefox îl puteți încetini și mai mult. Activarea OpenGL o faceți pe propria răspundere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *