Cum se poate instala TV-Maxe în Linux Mint 19, Ubuntu 18.04 și Peppermint 9

Tutoriale

TV-Maxe este o aplicație de streaming online, care oferă posibilitatea ca utilizatori să urmărească diverse canale TV online. Această aplicație este foarte populară printre utilizatori de GNU/Linux din România dar din păcate nu mai este actualizată de ceva vreme și așa încet începe să nu mai funcționeze.

Din fericire pentru acei utilizatori ai TV-Maxe, se mai găsește câte un utilizator mai avansat care se chinuie să facă aplicația să funcționeze pe ultimele distribuții apărute, cel puțin pe Linux Mint. În cazul de față scriptul a fost creat de Nicolae Crefelean, administratorul forumului Linux Mint România.

În rândurile de mai jos vă arăt cum se poate instala TV-Maxe în Linux Mint, Ubuntu (+ derivate) și Peppermint. O mică listă în ce versiuni funcționează scriptul este mai jos.

 • Linux Mint 19 Cinnamon, MATE și Xfce amd64.
 • Linux Mint 18 Cinnamon, MATE și Xfce i386.
 • Peppermint 9 amd64 și i386.
 • Ubuntu Budgie, Ubuntu MATE, Kubuntu, Ubuntu, Xubuntu și Lubuntu 18.04 amd64.
 • Ubuntu Budgie, Ubuntu MATE, Kubuntu, Xubuntu și Lubuntu 18.04 i386.
 • Ubuntu MATE, Kubuntu, Ubuntu, Lubuntu și Xubuntu 16.04.4 amd64.
 • Ubuntu MATE, Kubuntu, Ubuntu, Lubuntu, Xubuntu 16.04.4 i386.
 1. În primul rând trebuie să descărcați un script folosind următoarea comandă
  curl -sAFirefox www.linuxmint.ro/install/tvmaxe | sudo bash
 2. Mergeți în meniu la „Multimedia – TV-Maxe”
 3. După ce ați pornit aplicația, trebuie să setați programul pe „VLC-tvmx”.
 4. Mergeți la:
  • TV-maxe – Preferințe – General Settings – Player settings – Folosiți un player extern – VLC-tvmx
 5. Asta este tot și spor la vizionare.

Dacă imaginea nu are formatul corect, se poate ajusta cu un clic dreapta pe imagine și se merge la „Video settings – Aspect radio”, unde se alege formatul pentru toate posturile (recomandat) sau strict pentru canalul redat.

Sursa: Forum Linux Mint România

7 thoughts on “Cum se poate instala TV-Maxe în Linux Mint 19, Ubuntu 18.04 și Peppermint 9

 1. “Din fericire pentru acei utilizatori ai TV-Maxe, se mai găsește câte un utilizator mai avansat care se chinuie să facă aplicația să funcționeze pe ultimele distribuții apărute, cel puțin pe Ubuntu, Linux Mint și derivate.” – terminat citatul.
  Acel “utilizator mai avansat” este chiar administratorul Forumului Oficial Linux Mint România (menționat la “Sursa” articolului), domnul Nicolae Crefelean și cred că merită menționat acest lucru, cu atât mai mult cu cât articolul este “o preluare integrală” a rezolvării postate în acel forum de către acesta!

   1. Sa presupunem ca e malware. Sfatul sa iei un script de pe un site si sa-l rulezi orbeste in bash cu sudo este o reteta pentru dezastru.
    Asta incercam sa punctez.

    Cel mai simplu/corect/safe este sa prezinti fiecare comanda in parte si sa o explici utilizatorilor.

    1. Ai perfectă dreptate.
     Și în mod normal nu se recomandă descărcarea de scripturi de pe net și rularea lor.
     Dar de această dată eu recomand acest script pentru că știu ce este și știu cine la făcut.

     Despre explicarea comenzilor, de preferat este să fac un alt articol pentru că scopul articolului de mai sus este altul.

    2. Cristi, ai dreptate. Însă există multe metode prin care utilizatorii pot pune malware pe calculatoare – scripturi, PPA-uri, depozite software sau GIT compromise – cum s-a întâmplat recent -, precum și metodele clasice din e-mail, cu dat clic pe ceva și instalarea unui malware prin navigator.

     Din păcate e aproape o pierdere de timp să explici ce face fiecare linie dintr-un script, pentru că extrem de puțini vor să citească așa ceva. Așa că atunci când am făcut scriptul l-am scris într-un fel în care să fie cât mai ușor de citit de cei pe care-i interesează, iar dacă au întrebări pot să le adreseze comunității sau autorilor scripturilor – în cazul de față eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *