Despre

Cum a apărut gnulinux.ro?

gnulinux.ro a apărut din dorința de a fi informații actualizate despre GNU, Linux și industria surselor deschis și a licențelpr libere. Din păcate, în 2015, nu era nici un site sau blog în România care să ofere informații actualizate despre această industrie. Între timp au mai apărut câteva sit-uri și blog-uri care scriu despre Linux și industria licențelor libere, dar tot sunt puține.

Fondat în 26.09.2015, GNU Linux România este unul dintre cele mai mari blog-uri din România care publică articole despre industria programelor cu licență liberă și a surselor deschise.

În septembrie 2017, blog-ul gnulinux.ro a dispărut din mediul online pentru că nu s-a plătit factura către firma care oferea găzduire pentru blog. După mai puțin de un an, iunie 2018, GNU Linux România a revenit în online-ul românesc cu forțe proaspete și planuri pe termen lung.

Blog-ul a fost creat de Alexe-Cristian Moldovan, iar într-o perioadă de câteva luni s-a creat și o echipă care din păcate s-a destrămat pentru că noi colegi nu au avut timp să publice articole.

Ce informație se găsește pe blog?

Pe gnulinux.ro se publică știri despre programe libere și surse deschise, știri despre distribuții Linux, informații despre programe cu licență liberă, tutoriale text și video, clipuri create de comunitatea internațională și nu în ultimul rând noutăți despre ce se întâmplă în România în industria Linux.

Majoritatea informației de pe acest blog este adaptat după presa internațională, dar sunt și articole originale scrie de autorul de pe acest blog. Sursele pentru articolele adaptate nu vor fi publicat în articole doar foarte rar.

Planuri de viitor:

  • În prezent, pe GNU Linux România, există un singur editor. Se dorește ca pe viitor să se mai alături alți voluntari care vor să scrie articole despre Linux.
  • Crearea unei categori „BSD” pentru că în acest moment nu există nici un articol despre această categorie.
  • Să se publice articole despre cum evoluează industria surselor deschise lângă Windows.
  • Crearea de conținut video mult mai des decât se face în prezent.