elementary OS Juno Beta 1 este disponibil pentru descărcare

Distribuții

elementary OS 5.0 Juno este următoarea versiune majoră a acestei distribuții GNU/Linux. Noua versiune are la bază Ubuntu 18.04 LTS

După o vreme destul de îndelungată, dezvoltatori elementary OS au lansat prima versiune beta a viitoarei versiuni „Juno”. Fiind o versiune „Developer Preview”, aceasta este destinată dezvoltatorilor terți și altor utilizatori interesați de testarea noilor caracteristici.

Beta este o versiune specială destinată dezvoltatorilor noștri terți și utilizatorilor extrem de tehnici. Dezvoltatorii au nevoie de o pre-lansare pentru a testa și a profita de noile caracteristici ale platformei.

a declarat Daniel Fore.

De asemenea, solicită bloggeri-lor, jurnaliștilor și vloggeri-lor să evite orice „review” folosind versiune beta.

Când publicați defectele, versiuni instabile înainte de lansare, acestea pot deteriora imaginea brandului nostru și afectează adoptarea și vânzarea produsului final.

Acest ciclu de lansare va încerca în primul rând să ofere o experiență mai bună prin încorporarea diferitelor îmbunătățiri de designe. Designerii au lucra din greu la pictograme și au modificat aproximativ 1000 de fișiere cu pictograme. De asemenea, s-a făcut un salt de la GTK 3.18 la GTK 3.22, rezultând o rescriere completă a codului.

elementary OS 5.0 a fost actualizat cu un nou set de imagini de fundal, efecte noi de sunet, funcția lumină de noapte și o procedură de instalare mai bună. Plus multe alte modificări sub capotă și defecte rezolvate. Mai multe detalii puteți citi în anunțul oficial.

Ce aduce nou elementary OS 5.0 Juno

Cea de-a cincea lansare major a sistemului de operare elementary OS va aduce schimbări majore în aspectul sistemului de operare, de la mediul de lucru Pantheon și managerul de fișiere Gala la sortimentul de aplicații care vin preinstalate. Multe dintre aceste modificări vizuale vor fi cel mai pronunțate în programele terțe distribuite prin centrul de aplicații.

Centrul de aplicații are în prezent aproximativ 95 de aplicații. Cu pachete de teme suplimentare, suplimente Granite noi și API-uri pentru mediul de lucru noi, numărul de aplicații va crește considerabil de mult.

Alte caracterisitic:

  • Funcția lumină de noapte (menționată mai sus).
  • Panoul se adaptează după imaginea de fundal.
  • Simbolurile indicatorului de sistem sunt animate.
  • Un nou modul de instalare.
  • Suport îmbunătățit pentru HiDPI.
  • Notificările nu mai sunt afișate în mod prestabilit pentru mai multe aplicații.
  • Noi efecte de sunet pentru noile notificări.
  • Noul model de permisiuni pentru aplicațiile care utilizează locația.

Descărcare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *