Firefox Monitor este un nou instrument de securitate

Securitate

Mozilla a decis să abordeze o nevoie tot mai mare de securitate a contului dezvoltând Firefox Monitor, un instrument de securitate, care este conceput pentru toată lumea, și care oferă funcții suplimentare pentru utilizatorii de Firefox. Vizitatorii sitului Firefox Monitor vor putea verifica (prin introducerea unei adrese de e-mail) să verifice dacă conturile lor au fost incluse în încălcări de date cunoscute, cu detalii despre situri și alte surse de încălcare și despre tipurile de date cu caracter personal expuse în fiecare încălcare. Situl oferă recomandări cu privire la ce trebuie făcut în cazul unei încălcări a datelor și cum să vă ajute să asigurați toate conturile. De asemenea, Mozilla are în vedere un serviciu de notificare a persoanelor atunci când noi încălcări includ datele lor personale.

Parteneriat cu HavelBeenPwned.com

Pentru a crea Firefox Monitor, Mozilla a colaborat cu havelbeenpowned.com (HIBP). HIBP este un serviciu operat de Troy Hunt, unul dintre cei mai renumiți și respectați experți de securitate și bloggeri din lume. Troy este cunoscut mai bine pentru serviciul HIBP, care include o bază de date cu adrese de e-mail despre care se știe că au fost compromise în încălcarea datelor. Prin acest parteneriat, Mozilla Firefox poate verifica adresa de e-mail cu baza de date HIBP într-un mod privat.

Cum funcționează?

Mozilla a colaborat îndeaproape cu HIBP și Cloudflare pentru a crea o metodă de partajare anonimă a datelor pentru Firefox Monitor, care nu trimite niciodată adresa completă de e-mail unei terțe păți, în afară de Mozilla. Puteți citi detaliile complete alte soluției aici.

Până acum s-a testat designe-ul Firefox Monitor și începând cu această săptămână se vor trimite invitații pentru aproximativ 250.000 de utilizatori (majoritatea din SUA) pentru a testa funcționalitatea instrumentului. După ce toate testele sunt făcute se va lucra la punerea serviciului la dispoziția tuturor utilizatorilor Firefox.

1 thought on “Firefox Monitor este un nou instrument de securitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *