Google a devenit membru de platină al Fundației Linux

Noutăți

Google a fost mult timp membru al Fundației Linux, dar la nivel relativ scăzut (membru de Argint). Începând de ieri, 27.06.2018, compania își intensifică angajamentul devenind un sponsor de Platină, cel mai înalt nivel de membru al organizației nonprofit cu sursă deschisă. Ca aparte a acestei mișcări, Shara Novotny, șeful Google al strategiei open-source pentru platforma Google Cloud, se alătură consiliului de administrație al Fundației Linux.

Google este unul dintre cei mai mari contribuabili și susținători ai surselor deschise din lume și suntem încântați că au decis să-și sporească implicarea în Fundația Linux

Suntem onorați că Shara Novotny, una dintre cele mai importante personalități din comunitatea surselor deschise, se va alătura echipei noastre – va fi un avantaj extraordinar.

a declarat Jim Zemlin, directorul executiv al Fundației Linux.

Sursa deschisă este o parte esențială a culturii Google și de mult timp am recunoscut potențialul ecosistemelor deschise să crească rapid, să fie mai rezilienți și adaptibili în fața schimbării și să creeze programe mai bune.

Fundația Linux este o componentă a comunității surselor deschise. Cooperând îndeaproape cu organizația, putem să ne angajăm mai bine în comunitate și să continuăm să construim un ecosistem mai incluziv în care toți să poată beneficia.

a spus Shara Novoty.

Google notează că a lansat și a contribuit la mai mult de 10.000 de proiecte cu sursă deschisă până în prezent, printre care și proiectele gestionate de Fundația Linux precum Cloud Foundry, Node.js, Cloud Native Computing Foundation (proiectul din spatele serviciului Kubernetes) și Open API initiative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *