S-a lansat Peppermint 9

Distribuții

Mark Greaves din echipa Peppermint a anunțat lansarea noi distribuții Peppermint 9, o versiune care adaugă numeroase noi caracteristici și îmbunătățiri.

Bazat pe Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver, Peppermint 9 folosește nucleul Linux 4.15 cu suport pentru arhitecturile pe 32 de biți cât și pe cele pe 64 de biți. Vine cu o nouă temă care este bazată  pe populara temă Arch GTK+, are suport pentru aplicațiile construite în Snap și Flatpack care sunt afișate în meniul principal din GNOME Software.

La cererea utilizatorilor s-a introdus implicit editorul de meniu Menulibre, instalat implicit vine și utilitarul Xfce Panel Switch dar și xfce4-screenshooter pentru capturile de ecran, xfce4-display-adjusting înlocuiește utilitarul lxrandr pentru setările monitorului. Aplicația de monitorizare a sistemului Htop este disponibilă și are propriul element de meniu, iar Mozilla Firefox este acum navigatorul implicit, în loc de Chromium.

Îmbunătățiri a le mediului de lucru, designe nou și multe altele

Managerul de fișiere Nemo a fost actualizat care vine cu o nouă opțiune în meniul contextual „Trimiteți prin e-mail”, care permite utilizatorilor să trimită fișiere prin e-mail. În meniul de la mediul de lucru (desktop) există un nou element „Creare de lansator nou aici”, există o nouă funcție în setările de notificare „Nu deranjați” plus o comandă rapidă pentru tastele Alt+C „găsiți cursorul”.

Peppermint 9 vine cu bare de derulare GTK+ activate implicit pentru toate aplicațiile, aplicațiile QT ca VLC Media Player folosesc automat tema GTK+ care este folosită de distribuție. La resetarea panoului prin funcția „Resetare panou” utilizatori nu mai trebuie să mai iasă din sesiune (Logout), implicit au fost adăugate Skype Web și Microsoft Office online.

„Chiar dacă acestea sunt pur și simplu legături către versiunea gratuită a aplicației online Office, suntem pe deplin conștienți de faptul că unii oameni nu vor dori nimic din conținutul cuvântului „Microsoft” în sistemul lor, prin urmare, vă rugăm să fiți conștienți de faptul că sunt ușor de eliminat din ICE cu doar câteva clicuri”, a declarat Mark Greaves  în anunțul de lansare.

Descărcare:

  • pentru 32 de biți, iso
  • pentru 32 de biți, torrent
  • pentru 64 de biți, iso
  • pentru 64 de biți, torrent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *