S-a lansat Redcore Linux 1806 Kepler

Distribuții

O dată la două luni apare o versiune nouă de Redcore Linux, dar de această dată dezvoltarea distribuției a dura mai mult cu o lună și în cursul zilei de astăzi, 01 iulie 2018, Ghiunhan Mamut a anunțat  lansarea noi versiuni Redcore Linux 1806 Kepler.

Redcore Linux 1806 a fost sincronizat cu Gentoo pe data de 30 iunie 2018, vine cu nucleul Linux 4.16.16 hardened și în depozit este disponibil și nucleul Linux 4.14.50 LTS hardened. Managerul de aplicații Sisyphus este mult mai rapid acum și a fost limitat la modul binar pentru o fiabilitate mai bună.

Instrumentul vasile (versatile advanced script for iso and latest enchantments) este mai fiabil la comutarea între modurile de sistem, este capabil să detecteze nucleele active ale procesorului și să efectueze ajustările necesare pentru portage. Această modificare va face ajustările necesare astfel încât, dacă un procesor are 4 nuclee, vasile va configura portage să utilizeze cele 4 nuclee (-j4 – 4 fire de execuție). Dar acest lucru se va întâmpla numai în modul „mixedmode” sau „srcmode”, unde este nevoie de a compila aplicațiile instalate utilizând portage.

vasile a suferit modificări astfel încât să poată rula și pe alte distribuții și să creeze cu succes pachete pentru Redcore Linux. Acesta a fost testat și confirmarea a venit de la colaboratori Redcore, echipa Frugalware Linux. Unele pachete care au un timp mare la compilare (LibreOffice, Mozilla Firefox și altele), au fost construite pe infrastructura de la Frugalware Linux.

Ce aduce nou Redcore Linux 1806 Kepler

Peste 1000 de pachete au fost actualizare și unele dintre ele sunt:

  • mesa 18.1.2, llvm 6.0.1, llvm 6.0.1, libdrm 2.9.92, nvidea-drivers 390.59
  • libreoffice 6.0.5.2, vlc 3.0.3, gimp 2.10.2
  • firefox 61.0, google-chrome 67.0.3396.99, vivladi 1.15.1147.47, opera 53.0.2907.99, falkon 3.0.1
  • wine este la versiune 3.11 cu diferite arome disponibile (staging, d3d9, vanilla … mai multe detalii)
  • qt5 5.9.5 LTS, kde-frameworks 5.47, kde-apps 18.04.2

Au fost aduse modificări minore asupra temei pentru un aspect mai profesionist. Pachetul „virtualbox-guest-additions” a fost îndepărtat din depozit pentru că aducea mereu probleme. Defectul din modul live care îl producea „screenlocker” a fost rezolvat.

KDE Plasma 5.12.5 LTS se găsește în depozit și este pregătit pentru cei care vor să instaleze acest mediul de lucru. Se promite că la următoarea versiune de Redcore Linux să apară și versiune .iso cu acest mediul de lucru. Pentru a instala KDE Plasma trebuie să rulați următoarea comandă în terminal:

# sisyphus install plasma-meta kdecore-meta

Aceste pachete vor instala o sesiune minimă a mediului de lucru KDE Plasma, dar după instalare puteți să vă folosiți de managerul de pachete Sisyphus pentru a instala tot ce aveți nevoie. Și nu este obligatoriul să folosiți linia de comandă pentru că managerul sisyphus are și o versiune GUI (interfață grafică). Dacă sunteți mulțumit de KDE Plasma și nu vă mai trebuie mediul de lucru LXQt, rulați următoarea comandă pentru a dezinstala LXQt:

#sisyphus uninstall lxqt-meta && sisyphus remove-orphans

Descărcare

Nume utilizator: redcore cu parola redcore

  • oglindă în SUA, iso
  • oglindă în Europa, iso
  • oglindă în Rusia, iso

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *