SolusOS vs Ubuntu

Noutăți

Am instalat SolusOS 3 GNOME lângă Ubuntu 17.10 și SolusOS se mișcă mult mai bine decât Ubuntu pentru că nu este așa de încărcat și mediul de lucru nu este modificat foarte tare.

Tema are un designe mult mai modern decât cea de pe Ubuntu, dar nu pot spune că impresionează, sunt teme care arată mult mai bine.

Ce îmi place cel mai mult este fontul folosit care se vede mult mai clar și cred că mărimea lui trebuie să fie un pic mai mare. Meniul nu îmi place la nici unul dintre cele două distribuții, părerea mea este că trebuie să instaleze o extensie cu care se putea face un meniu pe categorii așa cum am personalizat eu Ubuntu.

Programul cu care se accesează centrul de programe arată mult mai bine decât cel dezvoltat de GNOME. Depozitul de programe este mai sărac decât al Ubuntu. Fișierele cu extensiile .deb sau .rpm nu sunt recunoscute de SolusOS așa că instalarea de programe din altă parte se face mult mai greu spre deloc. Din ce știu SolusOS are suport pentru unul dintre formatele universale: AppImage, Snaps sau Flatpak.

 

Între Ubuntu și SolusOS îl recomand pe ultimul dar pentru suportul oferit aplicațiilor primul este mult mai bun.

O combinație cât de cât între cele două distribuții cred că este Pop!_OS, încă nu am testat această distribuție dar am instalat-o pe laptop la copii și așa la prima vedere este stabilă și se mișcă bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *