SUSE Linux a fost vândut pentru 2,5 miliarde de dolari

Noutăți

Compania britanică Micro Focus International a acceptat să vândă SUSE Linux unui grup suedez de capital, EQT Parteners, pentru suma de 2,535 miliarde de dolari.

SUSE este una dintre cele mai vechi companii din industria sursei deschise și poate prima care oferă servicii Linux pentru companii. Are peste 1400 de angajați pe întreg globul, iar compania a realizat o vânzare de 320 de milioane de dolari într-o lună.

Nu este prima dată când se vine SUSE

Cei care cunosc istoria SUSE, știu că această firmă nu își schimbă proprietarul pentru prima dată.

La un an după ce Linux s-a lansat public, câțiva studenți germani au creat acronimul SUSE pentru Software-und System-Entwicklung (Software and System Development). Ei au vândut discuri optice al unei versiuni modificate a Slackware Linux și au oferit suport întreprinderilor.

În 2003, compania Novell din SUA, a achiziționat SUSE pentru 120 de milioane de dolari. Novell a încercat să concureze cu Microsoft pe piața sistemelor de operare pentru o perioadă mai lungă și achiziția SUSE făcea parte din strategia lor.

Chiar și SUSE nu a putut opri declinu Novell și în 2010, Novell a fost achiziționată pentru 2.2 miliarde de dolari de o altă companie din SUA, The Attachmate Group. Acest grup a fost susținut de Microsoft și astfel Microsoft a dobândit peste 800 de brevete de la Novell. Rețineți că Novell a avut mult mai multe active în afară de afacerea SUSE Linux.

Din păcate, SUSE nu a putut fi atașată la The Attachmate Group pentru mult timp. În 2014 The Atachmate Group a fuzionat cu compania britanică Micro Focus pentru 1,2 miliarde de dolari. Și astăzi, Micro Focus a vândut afacerea SUSE companiei EQT Parteneers pentru 2,5 miliarde de dolari.

Noi perspective pentru SUSE

SUSE este încântat de parteneriatul cu EQT, după cum s-a menționat pe blog și accentul va fi pus pe extinderea în domeniul infrastructurii IT.

Aceasta este o veste interesantă pentru noi toți la SUSE și marchează următorul pas în traiectoria noastră de creștere și impuls. Investiția și sprijinul oferit de EQT ne va permite să continuăm conducerea strategiei noastre de a construi și cumpăra o extindere organică cât și prin achiziția de tehnologii.

Caracterul deschis al SUSE va rămâne deschis

Echipa SUSE este conștientă de o astfel de îngrijorare și, astfel sau asigurat că nu se va abate de la angajamentul său față de sursele deschise și licențele libere.

În conformitate cu istoria noastră de 25 de ani, SUSE intenționează să rămână angajată într-un model „open-source” de dezvoltare și ca model de afaceri să participe în mod activ la comunității și proiecte pentru a aduce inovarea în industria surselor deschise pentru firme ca soluții de înaltă calitate, fiabile și utile. Modelul nostru este cu adevărat deschis, surse deschise, unde deschis se referă la libertatea de alegere oferite clienților și nu doar la codul folosit în soluțiile noastre, este încorporat în cultura SUSE și ne diferențiază pe piață, a fost cheia anilor de succes.

Mai multe detalii:

EQT PartnersSUSE

4 thoughts on “SUSE Linux a fost vândut pentru 2,5 miliarde de dolari

 1. SUSE Linux Enterprise Server (SLES) – cred că-i denumirea corectă iar aceasta a fost mereu o distribuție “enterprise”! openSUSE rămâne și pe viitor “no cost”! 🙂

   1. Ai perfectă dreptate!!!
    Mea culpa! 🙁 Nu m-am exprimat corect pentru ceea ce am vrut să spun! 🙁
    Intenția mea a fost de a clarifica pentru “neaveniți ca mine” ce anume se vinde “ca distribuție”!
    Citind articolul tău, inițial am crezut că “se privatizează” inclusiv distribuția openSUSE și de aceea am vrut să clarific acest lucru… și anume că distribuția SLES este privată și aparține companiei SUSE, fiind contra cost suportul și service-ul acesteia, iar openSUSE este o distribuție întreținută de o comunitate liberă, absolut gratuită.
    Din ce am citit, diferențele între cele două distribuții sunt relativ minore, SLES fiind distribuția “ce profită pe bani buni” de pe urma muncii unei întregi comunități de entuziaști (cel puțin așa văd eu lucrurile) ca și-n cazul RHEL (Red Hat Enterprise Linux)!!! 🙁
    Am prezentat simplist lucrurile… încă o dată scuzele mele!
    N.B.: “Nu este prima dată când se vin?e SUSE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *