Tencent a devenit membru de platină al Fundației Linux

Noutăți

Tencent, un gigant al internetului de 500 de miliarde de dolari din China, se focusează tot mai mult asupra sursei deschise (open source) după ce a devenit membru de platină al Fundației Linux.

Compania a fost mult timp asociată cu Fundația Linux, este un membru fondator al programului de învățare profundă (deep learning) al Fundației Linux, lansat la începutul acesui an, iar acum, ca membru de platină (ce mai înalt nivel), va avea un membru în consiliul de director și o să lucreze mai strâns cu organizația. Acest lucru funcționează în două moduri, iar Tencent se angajează să ofere „sprijin și resurse suplimentare” proiectelor fundației și a comunității, în timp ce firma chineză va profita de expertiza și experiența fundației.

În acest sens, compania a declara că va contribui la proiectul de servicii cu sursă deschisă „microservice project” denumit TARS și la un proiect de serviciu cu sursă deschisă denumit Tseer la Fundația Linux. Tencent a mai adăugat că un proiect AI cu sursă deschisă, numit Angel, va contribui la LF Deep Learning Foundațions.

 

Suntem onorați să fim membri de Platină ai Fundației Linux. Sursa deschisă este strategia de bază a companiei Tencent

Aștept cu nerăbdare să ne consolidăm relația cu comunitatea internațională și să promovăm inovația în tehnologia de vârf. Ca un prim pas, contribuim la proiectul TARS pentru microservicii cu sursă deschidă și la serviciul Teseer al Fundației Linux. În plus, intenționăm să contribuim cu proiectul nostru AI cu sursă deschisă „Angel” la LF Deep Learning Foundations. Împreună, vom ajuta la construirea unui ecosistem primitor și energizant cu surse deschise la nivel mondial.

, a declarat Liu Xin, directorul general al Tencent Mobile Internet Group.
 

La începutul acesui an, Tencent s-a alătura une alt organism din industria sursei deschises-a alătura comunității Open Compute Project (OCP) – ca parte a unui impuls  pentru sursa deschisă în spațiul hardware.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *