Meniu

Cele mai bune Distro-uri Linux pentru jocuri in 2017/2018

Cu totii cautam cea mai buna distributie de jocuri pentru PC-urile noastre. Astazi voi mentiona unele dintre cele mai bune distro-uri pentru Linux.

SteamOS

Steam Os

SteamOS este un sistem de operare Debian bazat pe Kernel Linux, dezvoltat de catre Valve Corporation, proiectat sa devina sistemul de operare primar pentru consolele de jocuri Steam Machine. A fost lansat pe data de 13 decembrie 2013.

Cerinte - Intel or AMD 64-bit capable processor - 4GB or more RAM - 250GB or larger disk - NVIDIA, Intel, or AMD graphics card

Ubuntu GamePack

Ubuntu GamePack

Desi Canonical nu s-a gandit niciodata la asta, UALinux cu siguranta a facut-o. Ubuntu GamePack se bazeaza pe Ubuntu 16.04 (2017.01), cu mai mult de 22 381 de jocuri si aplicatii pentru MS Windows si MS-DOS. De asemenea, are multe aplicatii pre-instalate ce-ti va placea pentru jocuri.

Cerinte - 2 GHz or more processor (64-bit recommended) - 1GB RAM or more - 9GB disk (the more the better) - VGA capable of 1024×768 screen resolution. Intel HD graphics/AMD Radeon 8500 for Steam games and any other GPU for other games.

Lakka

Lakka

In cazul in care nu stiti, Lakka este o consola gratuita de joc open source care va poate ajuta cu jocurile preferate pe PC. Lakka va poate ajuta sa executati foarte usor PS, XBOX si multe alte console pe PC. Cu toate acestea, ele ofera doar imagini USB stick, dar unii utilizatori au facut, de asemenea, boot-a pe PC-ul lor cu DVD. Avand cerinte reduse de hardware, Lakka este usor de utilizat, este ceva ce trebuie sa incercati daca va plac jocurile retro. pentru ca Lakka este renumit in special pentru jocurile retro.

Fedora Game Spin

Fedora Game Spin

In cazul in care voi iubiti Fedora si nu doriti alt distro aici este alegerea perfecta. Fedora Game vine cu un numar mare de jocuri care au fost preinstalate. Cu toate acestea, nu vine cu Steam si Wine preinstalate.

Cerinte - 2 GHz or more processor (64-bit recommended) - 1GB RAM or more - 10GB disk (the more the better) - Intel HD graphics/AMD Radeon 8500 for Steam games and any other GPU for other games.

SparkyLinux GameOver

SparkyLinux GameOver

SparkyLinux este deja o distributie populara bazata pe Debian, iar cand vine vorba de joc, ne-au obtinut cu SparkyLinux GameOver editia pe Debian (Trialing Branch). Venind cu LXDE ca DE este destul de bine optimizat pentru PC-uri vechi. In cazul in care va intrebati - Wine si Steam sunt deja instalate.

Cerinte - CPU i586 / amd64 - 256 MB of RAM memory (some games need more than that – 500-1000MB recommended) - 20 GB of space for installation on a hard drive (30GB recommended)

Game Drift Linux

Game Drift Linux

Cand se utilizezi Game Drift Linux, ar trebui sa stii ca peste 1.200 de jocuri populare Windows sunt la un clic distanta, datorita lui Crossover. Puteti instala atat open source cat si jocuri comerciale, cum ar fi Need for Speed: Most Wanted, Hitman sau Counter-Strike.

Cerinte - 1-2 GHz processor (32 or 64 bit) - 1-2 GB RAM - 4 GB hard disk drive for Game Drift Linux (excluding games) - ATI, NVidia or Intel graphics adapter suitable for games

Manjaro Gaming Edition

Manjaro Gaming Edition

Manjaro este o distro celebru bazata pe Arch. Manjaro a fost popular deoarece permite utilizatorilor sa foloseasca cu usurinta puterea lui Arch fara nici o dificultate. Dispunand de emulatori, add-on-uri si unele editii de software manjaro necesare pentru jocuri, este o distro foarte buna.

Cerinte - Minim 1GHz processor - Minim1GB RAM - Minim 30GB storage - ATI, NVidia or Intel GPU suitable for games and HD

SolusOS

SolusOS

Solus arata foarte bine, mai ales cu mediul desktop Budgie. Are toate caracteristicile de care aveti nevoie pentru un sistem de operare pentru jocuri/ media / navigare / uz general. Exista o integrare Steam oficiala pentru Solus care va va ajuta foarte mult cu instalarea si configurarea pe sistemul Linux. Este bazat pe nucleul Linux, dar este independent de orice alt distro cum ar fi Ubuntu sau Fedora.

Cerinte - Intel/AMD CPU (64 bit recommended). ARM-based processors won’t work - 2GB RAM Minimum, 4GB+ recommended - 10GB+ storage - ATI, NVidia or Intel GPU suitable for games

Comenteaza si spune-mi ce ai jucat!

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign