Meniu

Wipro se alatura Fundatiei Linux

Gigantul IT Wipro si-a intarit prezenta in spatiul open source prin aderarea la Fundatia Linux. Compania cu sediul in Bengaluru are rolul de a valorifica ultimul parteneriat pentru a castiga interesul comunitatii si pentru a schimba orientarea industriei spre evolutiile sale sursa deschisa.

Wipro a preferat ca membrii Silver din cadrul Fundatiei Linux sa isi consolideze prezenta pe piata IT. Exista companii precum Adobe, Amazon Web Services, AMD, Analog Devices, Black Duck, Broadcom, Canonical, Deloitte, Docker, EY, GitHub si Google care vor fi prezenti la ultimul membru al Linux.

"Wipro si-a demonstrat sprijinul pentru open source prin contributiile sale continue la o gama larga de proiecte open source. Aceasta participare consolideaza in continuare acest angajament. Asteptam cu nerabdare o colaborare puternica si continua in beneficiul intregii comunitati cu sursa deschisa ", a declarat Mike Woster, directorul operatiunilor, Fundatia Linux, intr-o declaratie comuna.

In plus fata de Fundatia Linux, Wipro sa alaturat Automotive Grade Linux ca membru de bronz. Aceasta noua dezvoltare va ajuta compania sa-si stimuleze prezenta in segmentul auto, utilizand un software open source bazat pe Linux. Este demn de remarcat faptul ca Automotive Grade Linux este un proiect detinut de Fundatia Linux, iar unele dintre dezvoltarile sale sunt deja in curs de desfasurare de catre Wipro.

"Participarea noastra la mai multe proiecte suportate de Fundatia Linux ne permite sa facem parte din transformarea tehnologiilor de ultima generatie din cauza sursei deschise", a declarat Andrew Aitken, director general si lider global in domeniul practicilor open source, Wipro.

Wipro are o experienta dedicata Open Source Practice si un centru de excelenta, care permite companiei sa-si propuna dezvoltarea comunitatii. Centrul detine, de asemenea, capabilitati globale de consiliere si consultanta pentru a oferi solutii si servicii de tip open-end pentru clientii intreprinzatori.

Divizia Open Source Practice a lansat anul trecut un cadru de monitorizare dinamic pentru a ajuta companiile sa isi indeplineasca diferitele cerinte de scalabilitate.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign