Meniu

23 de instrumente open source de productie audio-vizuala pe Linux

Din ce in ce mai multi oameni stiu ca open source este o optiune excelenta pentru producerea de materiale audio-vizuale de nivel profesional. Am produs o multime de continut pentru utilizatorii finali: documentatie, articole web, tutoriale video si multe altele.

Am gasit o multime de software open source si am alcatuit aceasta lista de instrumente audio si video open source pentru persoanele care:

- doresc s-a treaca pe GNU / Linux, dar trebuie sa inceapa lent cu software-ul cross-platform pe sistemul lor de operare regulate; - sunt entuziasti deja open source, dar sunt noi pentru software-ul A/V - doresc sa descopere noi instrumente pentru a alimenta creativitatea lor - au un alt motiv pentru a utiliza solutii open source A/V.

Am impartit aceasta lista in: grafica, audio, video si solutii de animatie. Retineti ca aplicatiile software din acest articol nu sunt echivalente exacte ale software proprietare bine-cunoscute, ve-ti avea nevoie s-a invatati noi aplicatii, si s-a creati in mod diferit.

Grafica

1. Inkscape (grafica vectoriala)

Inkscape este un bun editor de grafica vectoriala pentru crearea de fisiere SVG si PDF in spatiul de culoare RGB. (Se pot crea imagini CMYK, dar nu este scopul principal) Este un colac de salvare pentru manipularea hartilor SVG si grafice pentru aplicatii web; ve-ti putea deschide fisiere cu editorul XML integrat si puteti vedea de asemenea toti parametrii unui obiect. Un dezavantaj: nu este bine optimizat pe Mac.

2. GIMP (editor de imagine)

GIMP este aplicatia mea preferata pentru a edita imagini, inclusiv manipularea de culoare, decuparea si redimensionarea, si (mai ales) optimizarea dimensiunii fisierului pentru web. De asemenea , puteti crea si desena imagini de la zero, dar GIMP nu este instrumentul meu preferat pentru asta.

3. Krita (pictura digitala)

Aveti tableta de desen Wacom pe birou si doriti sa incercati o adevarata aplicatie de pictura digitala? Krita este ceea ce ai nevoie pentru a crea desene si picturi frumoase.

4. Scribus (desktop publishing)

Puteti folosi Scribus pentru a crea un document complet, sau doar pentru a converti un PDF din Inkscape sau LibreOffice de la RGB la CMYK. Companiile producatoare de imprimante pot utilizate pentru fisierele create solutii proprietare , cum ar fi InDesign. in cazul in care fisierul Scribus se face corect, imprimanta nu va avea probleme. Truc gratuit: Prima data cand trimiteti un fisier, nu spune imprimantei numele software - ului  utilizat pentru a crea.

5. RawTherapee (dezvoltare fotografie imagine RAW)

RawTherapee este singurul software complet cross-platform alternativa la Lightroom gin ce stiu eu. Puteti utiliza camera foto in modul RAW, si apoi utilizati RawTherapee pentru a „dezvolta“ imaginea ta. Acesta ofera un motor foarte puternic si un editor non-distructiv. Pentru exemple, a se vedea capturi de ecran RawTherapee

6. LibreOffice (desktop publishing)

 

Cu toate ca s -ar putea sa nu va ganditi la LibreOffice Draw ca solutie profesionala de desktop publishing, te poate salva in multe situatii; de exemplu, daca creati, diagrame, documentatii sau postere pe care alte persoane (chiar si cei care nu stiu software - ul grafic) le pot actualiza mai tarziu. Nu numai ca este usor de utilizat, este , de asemenea , o alternativa excelenta la Impress sau PowerPoint pentru a crea documente interesante.

 

Audio

7. Ardor (inregistrare audio digitala)

Pentru inregistrare si editare audio, cea mai buna alternativa la software profesional de creare de muzica Pro Tools este, Ardour. Suna grozav, sectiunea mixer este completa si flexibila, suporta plugin - uri preferate. Nu e usor sa gasiti muzica inregistrate cu Ardor, deoarece muzicieni rareori crediteaza software-ul care al utilizeaza. (Daca sunteti in cautarea pentru un „sentiment analogic“ , in termen de sunet si flux de lucru, puteti incerca Harrison Mixbus , care nu este un proiect open source, dar se bazeaza foarte mult pe Ardor, cu emulator de consola analogic lui Harrison.  Mixbus este cross - platform.)

8. Audacity (editare audio)

Audacity este "cutitul elvetian" de software  audio. Nu e perfect, dar poti face aproape totul cu el. In plus , este foarte usor de utilizat, si oricine poate invata in cateva minute.

9. LMMS (productie muzicala)

LMMS, conceput ca o alternativa la FL Studio, ar putea sa nu fie la fel de popular, dar este foarte complet si usor de utilizat. Puteti utiliza plugin - uri preferate, modificati instrumente folosind „rola pian“ secventiere ... aproape orice este posibil. L-am folosit pentru a crea bucle audio pentru video , atunci cand nu am timp pentru a inregistra muzicieni.

10. Mixxx (DJ, mixaj muzica)

Daca aveti nevoie de un software puternic pentru a mixa muzica si sa te joci ca un DJ, alege Mixx . Este compatibil cu cele mai multe controlere MIDI, discuri timecoded, si placile de sunet dedicate. Puteti gestiona biblioteca de muzica, adauga efecte. Aruncati o privire la caracteristicile pentru a vedea cum functioneaza.

 

Codec-uri audio Codec - uri audio comprima si decomprima audio digital pentru a oferi cea mai buna calitate audio la cea mai mica posibila dimensiunea fisierului. Din fericire, cel mai bun codec pentru a asculta si streaming se intampla sa fie open source-ul: FLAC . Ogg Vorbis este o alta sursa deschisa - codec audio ce merita verificat.

 

Video

11. VLC (video player si convertor)

Initial dezvoltat pentru streaming media, VLC este acum cunoscut pentru capacitatea sa de a citi toate formatele video pe toate dispozitivele. Este foarte util; De exemplu, puteti folosi pentru a converti un video intr - un alt codec sau pentru a recupera un film deteriorat.

12. OpenShot (editor video)

OpenShot este un software simplu care produce rezultate foarte bune, in special pentru videoclipuri scurte. (Acesta este un pic limitat in ceea ce priveste editarea sau imbunatatirea sunetului unui videoclip, dar asi v-a face treaba.) Am mai ales ca si instrument pentru a muta, redimensiona sau decupa un clip; este perfect pentru a crea introducer pe care le pot exporta, apoi utilizati intr - un editor mai complex.

13. Shotcut (editor video)

Cred ca Shotcut este un pic mai complet decat OpenShot - este un concurent foarte bun pentru editorii de baza in sistemul de operare, si suporta 4K si codec - uri profesionale.

14. Velvets Blender (editare, efecte, Vdeo compunere)

 

Blender Velvets este una dintre cele mai puternice solutii ce o ve-ti gasi. Este o colectie de extensii si script - uri, , care transforma software - ul de creare Blender 3D intr - un editor video 2D. In timp ce complexitatea aceasta inseamna ca nu este alegerea mea de top pentru editare video, puteti gasi o multime de tutoriale pe YouTube si alte site - uri, si odata ce l inveti, poti sa faci totul cu acest software.

15. Natron (Compunere)

Eu nu folosesc Natron, dar am primit un feedback de la oameni care al folosesc. Este o alternativa la Adobe After Effects, dar functioneaza diferit.

16. OBS (editare live, inregistrarea si streaming)

Broadcaster Software (OBS) este solutia lider pentru inregistrarea sau Livestreaming e-sport si jocuri video de pe YouTube sau Twitch.

 

Animatie 2D si 3D

17. Blender (modelare 3D si randare)

Blender este in top open source si cross-platform software pentru modelare 3D si randare. Puteti face intregul proiect direct in Blender, sau al folosi pentru a crea efecte 3D pentru un film sau video. Veti gasi o multime de tutoriale video de pe web, astfel incat , chiar daca nu este un software simplu. Blender este un proiect foarte activ si produce in mod regulat filme de scurt metraj pentru a prezenta tehnologia.

18. Synfig Studio (animatie 2D)

Prima data cand am folosit Synfig, mi-a amintit de bunul, si vechiul editor Macromedia Flash. Puteti sa - l utilizati pentru a produce materiale promotionale, reclame, prezentari, sau originale, Intro - uri si tranzitii pentru videoclipuri, sau chiar pentru a lucra la filme animate complete.

19. TupiTube (stop-motion, animatie 2D)

TupiTube este un excelent mod de a invata elementele de baza ale animatiei 2D. Puteti transforma un set de desene sau alte imagini intr - un videoclip sau pentru a crea un GIF animat. Este un software destul de simplu, dar foarte complet.

20. Kdenlive (editor video)

Cu ultima sa lansare (de acum cateva luni), a devenit editor meu video favorit, mai ales atunci cand lucrez la un film lung pe Linux. Daca sunteti un utilizator obisnuit editori video non-lineari, Kdenlive (care vine de la KDE Non-Linear Video Editor) va fi usor pentru tine s-a al utilizezi. Are efecte video si audio, este bun atunci cand aveti nevoie pentru a lucra la detalii, si functioneaza pe BSD si MacOS (desi este GNU / Linux) si este portat pe Windows.

21. Darktable (dezvoltarea RAW)

Darktable este o alternativa foarte complet la DxO , care se face pentru fotografi. Unele proiecte de cercetare folosesc ca platforma pentru dezvoltarea si testarea unor noi algoritmi de procesare a imaginilor. Este un proiect foarte activ, si pot astepta pana cand devine cu adevarat cross-platform.

22. MyPaint (pictura digitala)

MyPaint  functioneaza bine cu dispozitive Wacom, iar motorul periei este deosebit de apreciat.

23. Shutter (capturi de ecran desktop)

Cand am crea tutoriale, folosesc o multime de capturi de ecran pentru a le ilustra. Instrumentul meu de captura de ecran preferat pentru GNU / Linux este Shutter. De fapt, nu pot gasi un echivalent in termeni de caracteristici pentru Windows sau Mac. As dori sa vad Shutter cum adauga crearea capturilor de ecran pentru crearea animatiilor GIF.

Sper ca acest lucru te-a convins ca software-ul open source este o excelenta solutie, viabila pentru producatorii A/V si continut. Daca utilizati un alt open source software sau ai sfaturi despre utilizarea software-ul cross-platform  pentru proiecte audio si video, impartaseste ideile in comentarii.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign