Meniu

Instalare MongoDB & configurare pe RHEL / CentOS

MongoDB este o sursa libera si deschisa orientata spre serverul de baze de date SQL. MongoDB foloseste JSON ca si format de document pentru a stoca date in baza de date, mai degraba decat folosind randuri si coloane, asa cum este folosit in baze de date SQL, cum ar fi MS-SQL, mysql etc.

In comparatie cu bazele de date SQL sau baze de date relationale, bazele de date MongoDB sunt mult mai rapide, ofera performante mult mai bune, sunt usor de scalat si abordeaza mai multe deficiente ale oricarei baze de date relationale disponibile.

MongoDB poate manipula cantitati mari de date sau nestructurate sau chiar poate suporta mai multe structuri de date. Bazele de date Non-SQL, in special MongoDB sunt genul de baze de date care sunt necesare pentru a raspunde nevoilor de date folosite astazi, daca aveti nevoie de baze de date pentru IOT sau pentru date mari, MongoDB va fi o potrivire corecta.

In acest tutorial, vom instala MongoDB editie comunitara (versiunes Enterprise costa) pe RHEL / CentOS 7. Am testat aceasta metoda pentru Centos 7, RHEL 7.

MongoDB nu accepta RHEL 5 sau versiunile anterioare, de asemenea, cele mai recente versiuni ale MongoDB nu are suport pentru 32 de biti de sistem.

Adaugarea de depozit pentru MongoDB La momentul scrierii acestui tutorial, 3.4 este cea mai recenta versiune de MongoDB ce o v-om instala pe sistemul nostru. Pentru instalarea MongoDB, vom crea mai intai un fisier repo yum pentru magazia oficiala MongoDB. Deci , in primul rand creati un fisier, mongodb-org-3.4.repo in /etc/yum.repos.d,

$ vi /etc/yum.repos.d/mongodb-org-3.4.repo
Adaugati urmatoarele informatii:
[mongodb-org-3.4]
name=MongoDB Repository
baseurl=https://repo.mongodb.org/yum/redhat/$releasever/mongodb-org/3.4/x86_64/
gpgcheck=1
enabled=1
gpgkey=https://www.mongodb.org/static/pgp/server-3.4.asc
acum salvati fisierul & iesiti.

Daca realizati instalarea pe versiunile anterioare ale RHEL / CentOS (mai ales versiunea anterioara 6.5) a-ti putea dori sa instalati versiunile anterioare ale MongoDB - cele mai recente s-ar putea sa nu functioneze pentru tine. Pentru versiunile anterioare, doar inlocuiti 3.4 cu versiunea anterioara si anume:

$ vi /etc/yum.repos.d/mongodb-org-2.6.repo
[mongodb-org-2.6]
name=MongoDB 2.6 Repository
baseurl=http://downloads-distro.mongodb.org/repo/redhat/os/x86_64/
gpgcheck=0
enabled=1
Acum, ca avem depozitul nostru gata, putem instala MongoDB pe serverul nostru.

Nota: - Versiunile impare ale MongoDB sunt destinate pentru dezvoltare si nu ar trebui sa fie utilizate in productie.

Pentru a instala MongoDB pe server, executati urmatoarea comanda de la terminal:

$ yum install mongodb-org
Acest lucru v-a instala MongoDB pe serverul nostru. Odata instalat, avem nevoie s-a pornim serviciul si al activa la pornirea sistemului,
$ systemctl start mongod

$ systemctl enable mongod

Testarea MongoDB Pentru a va conecta la MongoDB dupa ce serviciul sau a fost pornit, deschideti terminal si:
$ mongo
Odata autentificat, putem vedea toate bazele de date:
$ show dbs
Pentru a crea o noua baza de date sau pentru a utiliza o baza de date, comanda"
$ use database
Desi aceasta comanda va crea o baza de date, nu v-a salva baza de date pana cand date sunt adaugate la acesta. Acum vom adauga o colectie denumita inventory in baza de date cu comanda:
$ db.inventory.save ( { inventory : “Desktops” } )
Dupa ce informatia a fost adaugata, bazele de date v-or fi salvate automat si putem verifica prin executarea comenzii „show DBS.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign