Meniu

Smartphone-ul cauzeaza stres [studiu]

Ultimul studiu legat de smartphone-uri si cum sunt acestea utilizate de useri arata ca dependenta cauzeaza stres – cel putin asta spun profesorii universitari din Statele Unite ale Americii.

Se pare ca utilitatea unui smartphone nu reduce nici pe departe nivelul de stres, ba din contra il creste, iar motivele sunt multe.

1. Trebuie sa raspunzi imediat la mesaje

Daca pana acum mesajele sau mail-urile puteau astepta, acum multe sunt aplicatiile prin care se poate vedea atunci cand utilizatorul primeste, respectiv vizualizeaza sau citeste mesajul cu pricina. Unde mai pui ca aplicatia prin care iti verifici mail-ul este mereu deschisa sau primesti notificari, asadar toata lumea se asteapta sa raspunzi la mesaje imediat ce le primesti.

2. Avem senzatia ca telefonul suna tot timpul

Cercetatorii din cadrul Universitatii Purdue Indiana spun ca multi utilizatori au o dependenta atat de ridicata incat au senzatia tot timpul ca telefonul lor suna continuu.

3. Ce se intampla cu prietenii?

Curiozitatea noastra de a afla in orice moment ce fac prietenii nostri de pe retelele de socializare face ca tot timpul sa fim cu ochii pe Facebook / Twitter sau alte retele asemanatoare, de aceea suntem mereu cu ochii pe telefonul mobil.

Erricson stres

Sudiu Ericsson ConsumerLab 2015: Întârzierile la incarcarea paginilor web si a videoclipurilor sub presiune de timp au determinat cresterea ritmului cardiac al utilizatorilor de telefonie mobila in medie cu 38%. Întârzierile de sase secunde la transmiterea video au determinat cresterea nivelului de stres cu o treime. Pentru a spune asta in context, stresul suferit este echivalent cu anxietatea de a face un test de matematica sau de a viziona un film de groaza singur si mai mare decât stresul experimentat prin a sta la marginea unei stânci virtuale. Odata ce incepe un videoclip, o pauza suplimentara poate determina cresterea dramatica a nivelului de stres.....

Pe lânga masurarea nivelului de stres din cauza intârzierilor la incarcarea videoclipurilor, studiul a analizat si stresul cauzat de incarcarile intârziate pe retelele de socializare. Studiul a dezvaluit ca indonezienii sufereau de „stres de selfie” daca se confruntau cu intârzieri in incarcarea imaginilor pe retelele de socializare. Similar cu incarcarea video, punctul de rupere pentru indonezienii care incarca imagini pe retelele de socializare prin smartphone-uri este de 4 secunde, unde 47 la suta dintre utilizatori au pierdut motivatia, temporar la incarcarea de imagini, precum selfie-urile.

Ce parere aveti?

John Doe

Articole publicate de la contributori ce nu detin un cont pe gnulinux.ro. Continutul este verificat sumar, iar raspunderea apartine contributorilor.
  • | 340 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign