Ubuntu 17.10 Artful Aardvark va fi lansat pe 19 octombrie. Ubuntu 17.10 este numit Artful Aardvark. Numele de cod Ubuntu 17.10 este Artful Aardvark. Dar ce inseamna? Cei mai multi utilizatori Ubuntu, daca nu toti, cunosc logica din spatele si numele de cod al versionarii Ubuntu . Toate comunicatele Ubuntu sunt cu nume de cod din doua cuvinte, ambele incepand cu aceeasi litera. Primul cuvant este un adjectiv - numele de cod , iar al doilea cuvant este de obicei o specie pe cale de disparitie si , uneori , de caractere mitice. Conform Wikipedia , Aardvark este un „nocturn mamifer nativ mijlociu, din Africa“. Colocvial, este numit Ant Eater.

Acum , haideti sa aruncam o privire mai profunda la Ubuntu 17.10.   Versiunea finala stabila a Ubuntu 17.10 va fi lansata pe 19 octombrie 2017. Programul versionarii complet al Ubuntu 17.10 , este dupa cum urmeaza:

- Alpha 1 - 29 iunie - Alpha 2 - 27 iulie - Freeze - 24 august - Beta 1 - 31 august - Beta final - 28 septembrie - Kernel Freeze - 05 octombrie - Release Candidate - 12 octombrie - Ubuntu 17.10 final - 19 octombrie - Ubuntu 17.10 este LTS si va fi sustinut timp de noua luni. Ceea ce inseamna ca, in iulie 2018, trebuie sa faceti upgrade la o versiune mai noua sau ve-ti primi numai actualizari de securitate.

Noile caracteristici in Ubuntu 17.10

GNOME inlocuieste Unity ca desktop-ul implicit

S-ar putea sa stiti deja ca Ubuntu a oprit proiectele privind Ubuntu Phone . Ubuntu 17.10 va folositca mediu desktop GNOME  implicit. GNOME 3.26 este versiunea ce v-a fi in Ubuntu 17.10.

Wayland pe Ubuntu 17.10

Serverul de afisare Mir va fi folosit pentru proiectele legate de internetul obiectelor, Mir nu va fi utilizat pentru versiunea desktop. Deoarece cele mai multe distributii de decenii in Linux vin cu serverul de afisare X.Org , Wayland este singura optiune ramasa pentru Ubuntu dupa Mir.

GDM ca managerul implicit de afisare

Din moment ce GNOME va fi managerul desktop implicit, GNOME este un ecosistem in sine si asta e motivul pentru care LightDM este inlocuit cu GDM (GNOME display Manager). Ai in continuare posibilitatea de a comuta intre GDM si LightDM totusi.

Butoanele pentru fereastra  inapoi in dreapta

De ani de zile, butoanele de control din ferestre pentru a inchide, a minimiza si maximiza au ramas pe partea stanga a ferestrei unei aplicatii. Prin modificarea setarilor Ubuntu a permis utilizatorilor s-a mute butoanele de control la dreapta.

In Ubuntu 17.10, veti gasi butoanele de comanda pentru ferestre pe partea dreapta, in mod implicit. Daca sunteti inca un fan de control al ferestrelor de pe stanga, il puteti schimba folosind GNOME Tweak Tool.

Suport mai bun pentru WiFi Captive Portal

Daca utilizati WiFi public, sprijin mai bun pentru portaluri captive (pagina web de redirectionare pentru a introduce parola , etc).

Suport mai bun pentru boxe Bluetooth

Pana in prezent, folosind boxe Bluetooth in Ubuntu trebuiea sa schimbati manual sursa audio. Lucrurile se schimba in Ubuntu 17.10 , deoarece reda automat iesirea audio atunci cand conectati un difuzor sau o casca Bluetooth.

ISO de 32 de biti pentru Ubuntu 17.10 nu va mai fi disponibil

Aveti posibilitatea sa faceti upgrade inca de la 32 de biti Ubuntu 17.04-17.10. Net install si ISO - uri minime nu sunt afectate.

Upgrade la Ubuntu 17.10 Beta de la Ubuntu 17.04

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
Acum, rulati comanda de mai jos pentru upgrade de distributie:
sudo update-manager -d
Acest lucru se va deschide Software Updater GUI care va va notifica in legatura cu o versiune noua disponibila pentru a face upgrade. Doar faceti clic pe butonul de actualizare si urmati pasii.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!