Meniu

Tot ce trebuie sa stiti despre Arduino

Arduino nu are nevoie de introducere. Inca de la aparitia sa in 2005, aceasta platforma de prototipuri electronice cu sursa deschisa a castigat in popularitate imens in randul artistilor, designerilor, pasionatilor si oricui este interesat sa creeze obiecte sau medii interactive.A inceput ca un mic proiect care viza dezvoltarea unui dispozitiv pentru controlul proiectelor de design interactiv construite de studenti. Peste 120.000 de placi arduino au fost expediate numai din februarie 2010. In mai putin de un deceniu, popularitatea sa a intrecut toate limitele.

Ce face Ardunio un "hit" printre inginerii de design, pasionati, studenti si novici in domeniul electronicii?

"Arduino este o platforma extrem de usor de utilizat in comparatie cu multe alte placi de proprietate. Utilizatorii de arduino nu sunt geeks de electronice - sunt artisti, profesori sau elevi; trebuie doar sa o numiti. In comparatie cu alte placi, Arduino nu te invata "ce", ci "cum" de electronica. Nicio alta placa nu ofera in prezent flexibilitatea utilizarii pe mai multe sisteme de operare, software-ul de biblioteca excelent, suport comunitar si drivere super-performante ", spune Saptarshi Chatterjee, alianta strategica strategica, Robosoft Systems.

"India are un numar mare de absolventi de inginerie, care probabil nu sunt ingineri de proiectare, ci in roluri diferite de locuri de munca cum ar fi afaceri sau finante. Ei formeaza o masa critica in afara de studentii care folosesc Arduino pentru a proiecta proiecte utile si distractive fara a petrece ani de zile in invatarea electronicii de baza. Prin urmare, avand in vedere faptul ca este o platforma simpla, Arduino este o platforma de formare excelenta pentru a crea ingineri de design mai buni in India ", adauga Chatterjee.

Ajay Jadhao, fondator si proprietar, Revosys, si un partener, Analogue Technologies, s-au gandit: "Cel mai important lucru in proiectare este sa stii ce vrei sa faci. Si daca o stii, poti incepe cu Arduino. Nu aveti nevoie de nici o cunoastere a arhitecturii controlorilor AtmegaXX8 si puteti incepe doar cu cunostintele de baza despre C, C ++ si JAVA. Mediul de dezvoltare integrat Arduino (IDE) este la fel de usor ca si scrierea unui program in aceste limbi de baza. Si de aceea este popular printre dezvoltatorii de software si pasionati de asemenea. "

"Comparativ cu Arduino, care este disponibil ca placa de microcontroler pe 8 biti, pe 16 biti sau pe 32 de biti, BeagleBoard este mai avansata. Dar intr-un fel, acest lucru a devenit si dezavantajul sau ", spune Jadhao. El explica: "Este un pic mai complex pentru a incepe cu BeagleBoard. Daca aveti nevoie pentru a proiecta orice aplicatie avansata, Arduino nu este raspunsul. In astfel de situatii, lucrul la BeagleBoard va ajuta, deoarece acest computer de tip single-board este proiectat pentru a efectua majoritatea aplicatiilor necesare fara a adauga hardware suplimentar. "

Cu toate acestea, cu disponibilitatea unor solutii puternice Arduino, cum ar fi solutia PIC 32-bit Arduino  numita chipKit, care, potrivit companiei, este prima platforma de dezvoltare open source bazata pe microcontrolere compatibile Arduino, chiar si aceasta cerinta a fost abordata intr-o oarecare masura. Placile chipKit bazate pe PIC32 permit performante de 80 MHz si ofera pana la 512kB blit si 128kB RAM. Placile includ periferice de conectivitate precum Ethernet, reteaua zonei controlerului si USB (gazda completa, dispozitiv si OTG), in plus fata de periferice, cum ar fi cronometrele multiple, un convertor analog-digital digital (ADC) cu 16 canale, , multiple I2C, interfata periferica serial si interfata universala / transmitator asincrona. Platforma chipKit include, de asemenea, nucleul MIPS MIPS MIPS Technologies MIPS.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign