Meniu

Actualizarea Android din septembrie 2017 remediaza peste 80 de probleme de securitate

Google a lansat actualizarea de securitate din septembrie 2017 pentru platforma Adronid. Ultimul patch lunar stabileste peste 80 de vulnerabilitati care exista in versiunile recente Android Open Source Project (AOSP).

Patch-ul din 2017 din septembrie aduce doua siruri de nivele;


  • Primul sir de nivel stabileste 30 de vulnerabilitati. Google a semnalat 10 dintre ele drept critice, in timp ce celelalte 15 reprezinta amenintari de securitate ridicate.

  • ?irul de al doilea nivel, pe de alta parte, stabileste o parte din primul.

  • Primul sir este etichetat ca 2017-09-01, in timp ce al doilea este denumit 2017-09-05.


Google a confirmat ca vulnerabilitatile fixate in aceste doua siruri de caractere afecteaza majoritatea versiunilor Android, inclusiv Android Oreo. Cea mai grava vulnerabilitate stabilita in actualizare este o eroare de executie la distanta a codului. Vulnerabilitatea ar putea permite unui atacator sa execute un cod arbitrar pe un dispozitiv de neegalat utilizand fisierele artizanale. Problema exista in toate versiunile de Android, inclusiv cea mai recenta versiune Oreo. Compania are probleme fixe care afecteaza componentele Broadcom cu semnaturi rau intentionate de driver WiFi.

Exista putine remedii critice pentru patch-urile kernel-ului si MediaTek pentru dispozitivele acceptate. In mod similar, actualizarea are patch-uri pentru Wi-Fi, GPU si drivere audio alimentate de chipset-urile Qualcomm Snapdragon.

Google a lansat imediat patch-urile de securitate pe modelele sale Nexus si Pixel. Utilizatorii de producatori terti vor trebui sa astepte pana cand producatorul compileaza o actualizare pentru dispozitivul lor. Actualizarea remarcabila vine in doua siruri independente, pentru a facilita producatorilor de parteneri Android sa remedieze un subset de vulnerabilitati care afecteaza gama lor de dispozitive.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign