Cauti o alternativa open source la Dreamweaver sau alt editor HTML / CSS proprietar? S-a vedem unele dintre optiuni. In timp ce unii designeri dezvolta fluxuri de lucru complet bazate pe editarea manuala a fisierelor HTML brute, WYSIWYG (ceea ce vezi este ceea ce obtii) editorul a inceput sa apara ca un instrument de abilitare a milioane de designeri amatori si profesionisti care nu au stiut, sau la cel putin nu a stapanit, arta de marcare hipertext.

Produse precum CoffeeCup, hotdog, FrontPage, GoLive, si multe altele umplut piata, si multi editori WYSIWYG bazate pe web a aparut, de asemenea. Printre cele mai de succes a fost Macromedia (mai tarziu Adobe) Dreamweaver, care a fost printre favoritele mele personale pentru mai multi ani.

Aceste instrumente de authoring web nu au fost doar despre editare WYSIWYG, au fost si despre  gestionarea a fisierelor, pur si simplu reducand timpul necesar pentru a crea un cod functional. Instrumente brevetate/licentiate sunt multe, dar exista si o colectie bogata de alternative open source. Aici sunt unele pe care ar trebui sa le iei in considerare.

Aptana Studio

Aptana Studio este un „instrument de dezvoltare open source pentru web deschis , care in practica, inseamna ca este mai mult de un IDE avansat specializat in dezvoltarea web. Pe baza proiectului open source Eclipse, Aptana Studio dispune de instrumente pentru asistarea in HTML si CSS. Principalul sau atu este suportul sau JavaScript, ceea ce-l face un instrument puternic pentru dezvoltarea de aplicatii web mai complexe.

BlueGriffon

BlueGriffon este un editor WYSIWYG alimentat de Gecko, acelasi motor de randare inclus in Mozilla Firefox. Unul dintre cativa derivati Nvu, un editor HTML acum intrerupt, BlueGriffon suporta HTML5 , precum si componente moderne ale CSS. Licentiat sub MPL, GPL si LGPL, o versiune de BlueGriffon este disponibila pentru majoritatea platformelor.

NetBeans

NetBeans este o platforma de dezvoltare software utilizat pe scara larga pentru web, mobile si aplicatii desktop cu Java, JavaScript, HTML5, si multe altele. Acesta a fost sprijinit de Oracle (si predecesorul sau, Sun) din 1999, cea mai mare dezvoltare provenind din interiorul Oracle. In octombrie 2016, NetBeans a inceput trecerea la Apache „ pentru a stabili o noua casa pentru un proiect deja pe deplin functional si sa deschida modelul de guvernare , astfel incat sa se simplifice si sa eficientizeze contributiile din comunitate.“

SeaMonkey

SeaMonkey este o continuare a ceea ce a fost odata - suita de aplicatii de internet Mozilla. In timp ce Mozilla a decis sa se concentreze pentru a restrange proiecte individuale, SeaMonkey continua sa lanseze versiuni periodice ale suitei sale complete, care include SeaMonkey si un editor WYSIWYG HTML.

Aloha Editor

Aloha Editor este bazat pe WYSIWYG HTML5 JavaScript editor, care permite utilizatorilor sa editeze continutul ce-l vizualizeaza. In timp ce un proiect de follow-up (Aloha Editor 2) a fost intrerupt, Aloha Editor este inca in curs de dezvoltare in mod activ.

Altele:

- Amaya , un editor de W3C actualizat ultima data in 2012, care ofera suport pentru HTML 4.01. - KompoZer , un fork-comunitate dezvoltata de editor NVU cu suport WYSIWYG impreuna cu editarea side-by-side. Ultima versiune stabila a fost lansata in 2007. - Nvu , un editor cross-platform pe care KompoZer s-a bazat mai tarziu, care nu a fost actualizat.

Incercati-le, vedeti ce va place s-au nu va place, si impartasiti-ne parerea in comentarii.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  lprm — cancel print jobs
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2469 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!