Meniu

Tot ce trebuie sa stiti despre Convertigo

Convertigo este o platforma open source pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile care permite intreprinderilor sa integreze orice aplicatie mobila cu aplicatii back-end sau surse de date - toate la un cost considerabil mai mic si in mai putin timp.

Convertigo este prima platforma mobila open source care ofera o solutie completa, end-to-end - de la activarea back-end la instrumentele de dezvoltare UI mobile - integrata intr-o platforma unica de dezvoltare a aplicatiilor mobile (MADP) si MBaaS (Mobile Backend- un serviciu).

Platforma cuprinde mai multe componente, printre care se numara serverele Convertigo, SDK-urile Studio si terte parti. Convertigo ofera o solutie securizata si scalabila, all-in-one, care integreaza instrumente rapide de dezvoltare mobila cross-platform si un MBaaS puternic.

Arhitectura platformei mobile

O platforma mobila difera de la un instrument simplu de dezvoltare a aplicatiilor mobile, oferind toate componentele necesare pentru a construi, a rula, a gestiona si a conecta aplicatii mobile la sistemul de informatii al intreprinderii existente.

Capacitatile pe care o platforma mobila ar trebui sa le detina sunt enumerate mai jos.

- Conectori back-end pentru mobil : Acestea permit aplicatiilor mobile sa se conecteze la baza de date a intreprinderii si la aplicatiile de afaceri. - Orchestrator de servicii mobile: acest lucru permite ca datele din back-end sa fie agregate, filtrate si combinate pentru a furniza un API de servicii prietenos pentru dispozitive mobile. Orchestratorul poate, de asemenea, sa sporeasca o aplicatie existenta existenta cu capabilitati specifice pentru dispozitive mobile, cum ar fi notificarile push sau serviciile de localizare. - Cross-platform UI: Aceasta permite dezvoltatorilor sa lucreze pe mai multe sisteme de operare. Manager de securitate: este folosit pentru criptarea datelor sensibile in retea sau pe dispozitivul mobil. - SDK-uri de aplicatii mobile: acestea ofera capabilitati de a integra alte eforturi de dezvoltare a tertelor parti ale UI mobil. Ce sunt serviciile mobile?

Aplicatiile mobile au nevoie de servicii mobile pentru a interactiona cu datele. Serviciile mobile se fac pe langa serviciile back-end existente furnizate de ESB (bus enterprise service) sau de alte arhitecturi bazate pe SOA. Aplicatiile mobile interactioneaza cu serviciile mobile utilizand protocoale standard precum HTTP / HTTPS, format XML etc.

Serviciile mobile pot fi definite fie printr-o abordare "de sus in jos", fie printr-o abordare de sus in jos, unde modelul de serviciu este definit de dezvoltatorul de interfata mobila. O situatie foarte comuna este ca serviciile intreprinderii existente nu sunt concepute pentru mobilitate.

Componentele MBaaS de la Convertigo abordeaza aceste cerinte dupa cum urmeaza:

- Transformarea platformei care permite schimbarea serviciilor interne existente. - Filtrarea datelor pentru a expune numai modelul de date necesar pe dispozitivele mobile de la serviciile mobile existente. - Augmentarea logicii de afaceri pentru a imbunatati serviciile interne existente pentru procesele mobile. Aceste componente sunt construite pe conceptul foarte actual, denumit "secvente", definit ca "pasii" necesari pentru a obtine datele, a le transforma si a le gestiona pe baza regulilor de afaceri. Crearea de secvente nu necesita niciun limbaj de programare; se face pur si simplu prin utilizarea configuratiei de obiecte in Eclipse bazata pe GUI-ul studioului Convertigo. Secventele pot fi, de asemenea, imbunatatite prin utilizarea pasilor JavaScript pentru a efectua logica de afaceri cu mai multe fatete.

Securitatea mobila

O platforma mobila enterprise trebuie sa aiba capacitati de securitate pentru securizarea datelor si a proceselor.

Aceste capabilitati sunt:

- Autentificarea utilizatorilor pentru a va asigura ca utilizatorul acceseaza datele intreprinderii. - Controlul accesului pentru a controla care parte a datelor ar trebui vazuta pentru un anumit utilizator mobil. - Protocol de criptare pentru a impiedica spionii de retea sa citeasca date care vin sau merg la dispozitivele mobile. Acesta este construit pe criptarea TLS 1.2 si accepta certificatele client si server. - Criptarea datelor de pe dispozitive mobile pentru a impiedica atacatorii sa citeasca date pe dispozitive daca sunt pierdute sau furate. Managerul de identitate pentru a gestiona identitatea mobila unica si mai multe acreditari diferite pentru a accesa sistemul back-end. Integrarea IoT

Internetul lucrurilor (IoT), urmatoarea provocare cu care se confrunta intreprinderile, conecteaza numeroase dispozitive in acelasi timp. Aceste dispozitive participa la ecosistemul intreprinderii prin interactiunea cu sistemele si aplicatiile existente deja desfasurate de companii.

Obiectele de urmarire, detectarea fumului, aparatele de monitorizare si alertele pentru sloturile de parcare goale sunt cateva cazuri de utilizare evidente in care tehnologia IoT poate ajuta.

Lumea IoT conecteaza o serie de domenii intre ele in urmatoarele moduri:

Dispozitivele furnizorilor IoT au posibilitatea de a face schimb de date cu operatorii de retea. Operatorii de retea IoT implementeaza retele radio pe planeta, capabile sa gestioneze traficul de dispozitive IoT. Furnizorii de platforme ofera software pentru a conecta reteaua IoT cu sisteme back-end active sau cu arhive de date. Platforma de mobilitate Convertigo este capabila sa gestioneze datele provenite de la dispozitivele IoT printr-un operator de retea IoT. In acest fel, toate serviciile back-end de la Convertigo, cum ar fi conectorii, secventele si managerii de securitate, pot fi folosite pentru a impinge si a trage date din back-end. Platforma de mobilitate Convertigo este complet integrata cu reteaua Sigfox ca platforma P3.

Platforma poate fi conectata la reteaua Sigfox utilizand API-ul call-back al acesteia. In acest fel, orice dispozitiv IoT care declanseaza un eveniment va fi capturat de platforma si va fi procesat de secvente pentru a orchestra activitati in sistemele back-end.

Functiile de date offline

In zilele noastre, majoritatea prelucrarilor mobile care au loc, de exemplu, la intreprinderi utilizeaza fisiere mari pe dispozitivele mobile. Aceste fisiere pot fi fisiere PDF sau anumite fisiere media, cum ar fi videoclipuri MPEG. Este usor sa transferati fisiere mari pe internet, dar in modul offline, acest lucru este inca dificil. Acest lucru poate fi rezolvat prin utilizarea platformei mobile Convertigo, care ofera un dispozitiv puternic de transfer de fisiere bazat pe tehnologia FullSync. Deci, exact cum se face acest lucru? Practic, Convertigo poate obtine un fisier de la orice administrator de control al intreprinderii si il poate transfera pe unul sau mai multe dispozitive mobile. Transferul se face in bucati, astfel incat daca un fisier nu este transferat in totalitate atunci cand reteaua se prabuseste, numai continutul netransferat va fi retransmis. Transferurile de fisiere se fac ca sarcini de fundal atata timp cat aplicatia mobila ruleaza. Convertigo furnizeaza aceste capabilitati ca un API SDK care poate fi folosit pe dispozitive Android si iOS.

Platformele mobile sunt componente cheie ale intreprinderii digitale, deoarece cele mai multe companii si-au proiectat sistemele informatice pentru Web si nu pentru dispozitivele mobile. Dispozitivele mobile permit companiilor sa obtina agilitate, sa reduca costurile de dezvoltare si intretinere, sa pastreze integritatea sistemului si sa imbunatateasca securitatea.

Odata cu cresterea cerintei de digitalizare, intreprinderile vor avea nevoie de o dezvoltare constanta a aplicatiilor mobile. Platforma de mobilitate Convertigo ofera toate componentele necesare pentru ca intreprinderile sa poata accesa lumea digitala, precum si pentru clientii lor, angajatii si partenerii lor - toate cu un control al costurilor si al termenelor de proiect.

Utilizarea platformei Convertigo ajuta intreprinderile sa evite necesitatea redezvoltarii acelorasi servicii de fiecare data cand au nevoie de o noua aplicatie mobila, reducand astfel costurile.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign