Meniu

Caracteristici Android N disponibile dezvoltatorilor

Android N este inca in curs de dezvoltare si N Preview Developer este acum deschis. Iata cateva caracteristici noi care sunt rezervate in primul rand dezvoltatorilor.

Suport pentru mai multe ferestre

In Android N, se poate folosi functia multitasking mult solicitata care a aparut ca suport pentru mai multe ferestre. Se pot deschide simultan doua aplicatii diferite pe ecran. Doua aplicatii pot fi difuzate una langa alta in modul split-screen. Aplicatiile pot fi redimensionate cu ajutorul cursorului.

Aplicatiile pot fi inserate si intr-un mod imagine-in-imagine, permitandu-le sa afiseze continut in momentul navigarii sau interactiunii. Suportul pentru mai multe ferestre ofera noi modalitati de a implica utilizatorii, in special la tablete si pe dispozitive cu ecrane imense.

Notificari imbunatatite

In Android N, notificarile sunt reproiectate pentru un acces mai usor si o utilizare rapida.

Modificarile includ:

  • Sabloane de notificari actualizate cu un accent mai mare pe imagine si avatar. Dezvoltatorii pot profita de sabloane cu doar cateva ajustari in codul lor.
  • Personalizati mai multe etichete ale interfetei utilizator cu notificari utilizand clasa MessagingStyle in care vizualizarea mesajelor, titlurilor si a continutului poate fi configurata rapid.
  • Se pot grupa mesajele impreuna, pe subiect si grup sau se pot implementa notificari pentru Android Wear.
  • Pentru aplicatiile de comunicatii in timp real, sunt acceptate raspunsurile inline pentru a raspunde rapid la mesaje SMS sau text.
  • Doua noi interfete API permit personalizarea antetelor si actiunilor de notificare, in special cu afisarile personalizate din notificari.
  • Profil-ghidate JIT / AOT compilare
Combinatorul Just in Time (JIT) cu optiunea de codare a profilului pentru ART ajuta la imbunatatirea performantei aplicatiilor in timpul rularii lor. Acesta completeaza compilatorul ART's Ahead of Time (AOT) si imbunatateste performanta executiei. In plus, compilatorul reduce spatiul de stocare si imbunatateste actualizarile aplicatiilor si actualizarile de sistem. Compilatia permite ART sa gestioneze compilatia AOT / JIT pentru aplicatie, pe baza utilizarii reale si a conditiilor dispozitivului. Alte parti ale aplicatiei sunt lasate fara compilare pana cand nu sunt utilizate.

Compilatia ghidata de profil reduce, de asemenea, amprenta RAM a aplicatiei si binarele asociate. Aceasta caracteristica este importanta pentru toate tipurile de dispozitive cu memorie redusa. ART gestioneaza compilatia ghidata de profil cu impact minim asupra bateriei dispozitivului.

Doze economiseste bateria in timpul deplasarii. Daca ecranul este dezactivat si dispozitivul este deconectat, Doze aplica anumite restrictii de procesare si de retea pentru aplicatii, astfel incat utilizatorii sa poata economisi viata bateriei chiar si atunci cand dispozitivele lor sunt tinute departe sau plasate in buzunare.

Doze restrictioneaza accesul la retea si chiar intrerupe operatiile de sincronizare. Aplicatiilor li se permite accesul in retea in timpul ciclurilor scurte de intretinere atunci cand toate lucrarile amanate sunt executate. Conectarea dispozitivului devine dispozitivul in stare normala.

Doze aplica restrictii totale ale procesorului si ale retelei la PowerManager atunci cand dispozitivul este in stationare.

Proiectul Svelte cu mai multe optimizari de fundal

Proiectul Svelte este folosit pentru a reduce utilizarea RAM de catre sistem si aplicatii pe dispozitivele Android din cadrul ecosistemului. Proiectul Svelte poate optimiza aplicatiile care ruleaza in fundal.

O buna prelucrare a fundalului face ca aplicatiile sa functioneze imediat si rapid si cu precizie contextuala. Daca nu este optimizat, acesta consuma RAM suplimentar (si baterie) si chiar afecteaza performanta sistemului in ansamblu.

JobScheduler a fost folosit pe scara larga pentru a efectua lucrari de fundal pentru utilizatori. Aplicatiile ar putea programa lucrari, mentinand optimizarea memoriei, a energiei si a conectivitatii. JobScheduler ofera un control amplu si simplitate pentru toate aplicatiile. GCMNetworkManager este o alta optiune buna pentru gestionarea serviciilor de fundal si ofera optiuni bune de planificare a locurilor de munca compatibile cu mai multe versiuni Android.

Sunt eliminate - CONNECTIVITY_ACTION, ACTION_NEW_PICTURE si ACTION_NEW_VIDEO - deoarece acestea sunt cunoscute ca si consumatoare de memorie si baterie. Dezvoltatorii pot folosi Previzualizarea N Developer pentru a migra la JobScheduler .

SurfaceView pentru o performanta mai buna a bateriei

Clasa SurfaceView ofera o performanta mai buna a bateriei, mai buna decat TextureView in anumite cazuri, mai ales atunci cand reda video sau continut 3D, aplicatiile cu pozitionare video si derulare utilizeaza mai putina putere cu SurfaceView decat cu TextureView.

Clasa SurfaceView permite compozitii mai eficiente din punct de vedere al bateriei si face chiar mai putine copii intermediare decat textul TextureView. Pozitia continutului este actualizata sincron cu continutul aplicatiei. Se poate economisi energie folosind SurfaceView in loc de a folosi TextureView.

Modul de economisire a datelor

Android N include modul de economisire a datelor, care va ajuta la reducerea utilizarii datelor mobile de aplicatii, chiar in pachetele de date preplatite. Acesta ofera utilizatorilor un control asupra modului in care aplicatiile utilizeaza datele celulare si le permite dezvoltatorilor sa furnizeze servicii atunci cand este activat modul de economisire a datelor. Sistemul blocheaza utilizarea datelor atunci cand modul este activat si notifica aplicatiile sa utilizeze mai putine date, limitand rata de biti pentru streaming video, calitatea imaginii mai scazuta si asa mai departe.

Accesorii de accesibilitate

Android N ofera acum setarile Vision pe ecranul de intampinare, astfel incat utilizatorii sa poata descoperi si configura functii de accesibilitate, cum ar fi dimensiunea fontului si dimensiunea afisarii. Caracteristica noua ii ajuta pe utilizatorii cu deficiente motorii sa utilizeze smartphone-ul in special cu functii cum ar fi urmarirea fetei, urmarirea ochilor si asa mai departe.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign