A trecut aproape un an de cand RaspArch OS a primit o actualizare, iar cea mai recenta versiune (171102) aduce suport pentru instalarea Arch pe Raspberry Pi 2/3 de pe Windows, folosind Win32 Disk Imager.

LXDE este mediul desktop implicit. RaspArch Build 171102, PulseAudio este sistemul de sunet implicit, precum si aplicatii populare open-source , cum ar fi Mozilla Firefox si GIMP editorul de imagine. Yaourt este instalat, de asemenea, ca o interfata grafica pentru PacMan Arch Linux.

Daca ati descarcat si instalat versiunea anterioara de RaspArch de la 161205 puteti utiliza in continuare cardul micro SD cu RaspArch pe noul Raspberry Pi 3 dupa o actualizare completa a sistemului.

Comanda este:

pacman -Sy followed by pacman -Syu
Cea mai importanta noutate - vechiul kernel va fi inlocuit automat de kernel 4.9.59-1-ARCH .

Arch Linux foloseste un sistem de proprietate numit Pacman. Este similar cu CRUX in Linux.  Patru comenzi sunt practic singurele de care aveti nevoie sa utilizati: 1) pacman -Sy (actualizarea bazei de date de pachete) 2) pacman -Syu (modernizarea intregului sistem) 3) pacman -S MyUsefulProgram (comanda instalare pachet) 4) pacman - R UnnecessaryProgram (dezinstaleaza un pachet).

Foarte simplu!

Yaourt este , de asemenea , foarte simplu de utilizat. Yaourt este un program de interfata linie de comanda, complet pentru instalarea software - ului pe ArchLinux . Ar trebui sa utilizati in mod normal , Pacman asa cum este descris mai sus. Daca, totusi, doriti sa instalati un program special, care nu poate fi gasit folosind PacMan puteti incerca yaourt.

Comanda este:

 MyProgram yaourt
Un mod de navigare in computerele Windows din retea este de a instala Samba .

Comanda:

pacman -S samba gvfs gvfs-smb gamin sshfs
Apoi porniti Samba cu comanda
systemctl start smbd nmbd
Dupa aceea va puteti conecta la computerele cu Windows din retea prin PCManFM.

RaspArch ca un sistem ARM „ready-to-go“ pentru dispozitivele integrate, ce a fost testat numai cu Raspberry Pi 3 Modelul B si Raspberry  Pi 2. Puteti descarca RaspArch Build 171102 de pe site - ul nostru, impreuna cu

">lista de pachete instalate pentru a vedea ce este inclus.

TENDINTA  |  tar — how to create and extract tar.gz and tar.bz2 archives
FlorinM                   gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2469 articole
In context
Nici un comentariu inca. Fii primul!