Meniu

Bitcoin - moneda digitala ce a schimbat lumea financiara

Bitcoin este o moneda digitala, care se bazeaza pe tehnologia peer-to-peer pentru completarea tranzactiilor. Acest lucru inseamna ca bitcoinurile elimina modul centralizat de administrare a valutei si promoveaza gestionarea comunitatii monetare. Majoritatea software-urilor legate de mineritul bitcoin si de gestionarea bancilor digitale Bitcoin sunt surse deschise.

Primul software Bitcoin a fost dezvoltat de Satoshi Nakamoto si se bazeaza pe un protocol criptografic open source. Bitcoins cea mai mica unitate este cunoscuta sub numele de Satoshi, care este de fapt o suta milionime dintr-un bitcoin unic (0.00000001 BTC).

Bitcoin elimina controalul asupra valutei de catre o agentie centralizata si ofera control si management comunitatii in ansamblu. In plus, faptul ca BITCOIN se bazeaza pe un protocol criptografic open source il face un loc deschis in care exista activitati scrupuloase, cum ar fi valoarea fluctuanta, deflatia si inflatia, printre altele. In timp ce multi utilizatori de internet devin constienti de intimitatea pe care ar trebui sa o exercite pentru a finaliza anumite tranzactii online, bitcoin castiga mai multa popularitate decat oricand. Cu toate acestea, pentru cei care stiu despre webul intunecat si cum functioneaza acesta poate recunoaste faptul ca unii oameni au inceput sa o foloseasca de mult.

Bitcoinul este, de asemenea, foarte sigur in efectuarea de plati anonime care pot reprezenta o amenintare la adresa securitatii sau a sanatatii personale. In plus, bitcoinul permite, de exemplu, schimbul de numerar oriunde in lume. Utilizarea bitcoinului atenueaza, de asemenea, contrafacerea, imprimarea sau devalorizarea in timp. De asemenea, in timp ce se bazeaza pe o retea peer-to-peer drept coloana vertebrala, promoveaza autoritatea distribuita a inregistrarilor tranzactiilor, facandu-si in siguranta schimburile.

In lumea afacerilor online, Bitcoin promoveaza securitatea banilor si controlul total. Acest lucru se datoreaza faptului ca cumparatorii sunt protejati impotriva comerciantilor care ar dori sa perceapa taxe suplimentare pentru un serviciu cu costuri mai reduse. De asemenea, cumparatorul poate alege sa nu partajeze informatii personale dupa efectuarea unei tranzactii. In plus, protectia impotriva furtului de identitate este obtinuta ca urmare a ascunderii informatiilor personale.

Bitcoinele sunt furnizate ca alternative la catastrofele majore comune ale monedelor, cum ar fi pierderea, inghetarea sau deteriorarea. Cu toate acestea, se recomanda intotdeauna sa efectuati o copie de rezerva a Bitcoins si sa le criptati cu o parola.

In efectuarea de achizitii online si a platilor utilizand bitcoins, exista o taxa mica sau taxa de tranzactie zero taxata. Acest lucru promoveaza accesibilitatea utilizarii. Comerciantii se confrunta, de asemenea, cu mai putine riscuri care ar putea rezulta din frauda, deoarece tranzactiile de tip bitcoin nu pot fi inversate, spre deosebire de alte monede in forma electronica. Bitcoin-urile se dovedesc a fi utile chiar si in momente de crima si frauda ridicata, deoarece este dificil sa convingem pe cineva intr-o carte publica deschisa (Blockchain).

De asemenea, moneda Bitcoin este greu de manipulat deoarece este o sursa deschisa, iar protocolul criptografic este foarte sigur. Tranzactiile pot fi, de asemenea, verificate si aprobate, oriunde, oricand. Acesta este nivelul de flexibilitate oferit de aceasta moneda digitala.

In moneda digitala, activitatea miniera si managementul Bitcoin necesita software suplimentar. Exista numeroase software-uri de gestionare a bitcoinelor cu sursa deschisa, care faciliteaza efectuarea platilor, primirea de plati, criptarea si copierea copiilor de siguranta ale BitCoins si, de asemenea, software-ul Bitcoin mining. Exista site-uri precum: Freebitcoin in cazul in care unul castiga bitcoins gratuit prin vizualizarea anunturilor, MoonBitcoin este un alt site care se poate inscrie gratuit si castiga bitcoins. Cu toate acestea, este convenabil daca aveti timp liber si o retea considerabila de prieteni care participa la acelasi lucru. Exista multe site-uri care ofera exploatari miniere si se poate inregistra cu usurinta si incepe minier. Unul dintre secretele majore este referirea la cat mai multi oameni pentru a crea o retea mare.

Aplicatiile necesare pentru utilizarea cu bitcoins includ portofelul bitcoin care permite pastrarea in siguranta a bitcoinelor. Acest lucru este la fel ca portofelul fizic pentru a pastra banii grei, dar intr-o forma digitala. Portofelul poate fi descarcat aici - Bitcoin - Wallet . Alte aplicatii similare includ; Blockchain-ul care functioneaza similar cu portofelul Bitcoin.

Exista mai multe modalitati de a achizitiona moneda biti. Unele dintre acestea includ folosirea platformelor de minerit bitcoin, cumpararea de bauturi alcoolice pe pietele valutare si efectuarea de exploatari miniere gratuite online. Achizitionarea de bitcoins se poate face la; MtGox , bitNZ , Bitstamp , BTC-E , VertEx , etc. Sunt disponibile mai multe aplicatii open source pentru miniere. Aceste aplicatii includ; Bitminter, 5Miner , BFG Miner, printre altele. Aceste aplicatii utilizeaza unele caracteristici ale placii grafice si ale procesorului pentru a genera bitcoine. Eficacitatea bitcoinelor miniere pe un PC depinde in mare masura de tipul de placa grafica si de procesorul platformei miniere. In plus, exista multe depozite securizate online pentru copierea de rezerva a bitcoinelor. Aceste site-uri ofera gratuit servicii de stocare a serviciilor Bitcoin. Exemple de site-uri de administrare a bitcoinelor includ; xapo , BlockChain etc. inscrierea pe aceste site-uri necesita un e-mail si un numar de telefon valid pentru verificare. Xapo ofera securitate suplimentara prin intermediul aplicatiei telefonice, solicitand verificarea ori de cate ori este efectuata o noua conectare. Dezavantaje ale Bitcoins

Numeroasele avantaje rupte de la utilizarea monedei digitale bitcoins nu pot fi trecute cu vederea. Cu toate acestea, deoarece se afla inca in stadiul de inceput, moneda bitcoin intalneste mai multe puncte de rezistenta. De exemplu, majoritatea persoanelor nu sunt pe deplin constiente de moneda digitala bitcoin si cum functioneaza. Lipsa de constientizare poate fi atenuata prin educatie si crearea constiintei. Utilizatorii Bitcoin se confrunta, de asemenea, cu volatilitatea, deoarece cererea de bitcoins este mai mare decat cantitatea disponibila de monede. Cu toate acestea, datand mai mult timp, volatilitatea va fi redusa ca atunci cand multi oameni vor incepe sa utilizeze bitcoins.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign