Meniu

5 Alternative la Raspberry Pi

Prima generatie Raspberry Pi a fost lansat in 2012 si a depasit rapid asteptarile. De atunci a devenit cel mai bine vandut calculator britanic din toate timpurile, cu peste 11 milioane de unitati vandute.

Daca sunteti in cautarea unei alternative de Raspberry Pi, luati in considerare SBC-urile de mai jos.

BeagleBone Black face parte din familia Beagle Board de computere low-cost, cu consum redus de energie. Initial lansat in 2013, BeagleBone Black a suferit o serie de upgrade-uri. Actuala versiune, "revizia C", se mandreste cu urmatoarele specificatii:

- AM335x 1GHz ARM Cortex-A8 - 512MB DDR3 RAM - 4GB 8-bit eMMC onboard flash storage - 3D graphics accelerator - NEON floating point accelerator - 2x PRU 32-bit microcontrollers - Ethernet - HDMI

BeagleBone Black are capacitatea de a rula o varietate de distributii Linux in plus fata de Android.

ODROID-C2 - Dupa cum stie orice entuziast SBC, obtinerea unui calculator complet functional pe o singura placa inseamna ceva sacrificii: stocare minima, lipsa de conectivitate si putere de procesare slaba. ODROID-C2 isi propune sa schimbe aceasta perceptie, dupa cum reiese din specificatiile sale :

- Amlogic ARM® Cortex®-A53(ARMv8) 1.5Ghz quad core CPUs - Mali™-450 GPU (3 Pixel-processors + 2 Vertex shader processors) - 2GB DDR3 SDRAM - Gigabit Ethernet - HDMI 2.0 4K/60Hz display - H.265 4K/60FPS and H.264 4K/30FPS capable VPU - 40pin GPIOs + 7pin I2S - eMMC5.0 HS400 Flash Storage slot / UHS-1 SDR50 MicroSD Card slot - USB 2.0 Host x 4, USB OTG x 1 (power + data capable) - Infrared(IR) Receiver

ODROID-C2 poate fi folosit ca un PC home theater, un calculator cu scop general, pentru automatizarea casei etc.

Single board-ul CHIP a fost lansat prin intermediul unei campanii Kickstarter de catre The Next Thing in 2015. A fost publicata ca fiind "primul computer din lume de 9 dolari". Multi critici au facut comparatii favorabile intre CHIP si Raspberry Pi. Cu toate acestea, multi au remarcat faptul ca CHIP este semnificativ mai ieftin decat modelele modelului Raspberry Pi. Din pacate, din aprilie 2017, CHIP nu mai este disponibil pentru cumparare. CHIP Pro este disponibil cu mai multe caracteristici puternice, inclusiv:

- 1 GHz Allwinner R8 ARMv7 Cortex-A8 processor - 512MB of RAM - 4GB of storage - NEON SIMD extensions - Mali-400 GPU - Built-in WiFi and Bluetooth

Exista planuri de lansare a unei versiuni mai noi a CHIP, numita v2. Procesorul Allwinner R8 va fi inlocuit cu propriul GR8.

Familia Banana Pi de computere single board este destul de puternica pentru pretul cerut. Banana Pi are o varietate de modele diferite . Majoritatea placilor din familia Banana Pi sunt alimentate de un procesor quad-core si au capabilitati integrate WiFi si Bluetooth. Cea mai populara borda este banana Pi M2 Berry. Specificatiile produsului M2 Berry sunt urmatoarele:

- Quad Core ARM Cortex A7 CPU V40 - 1GB DDR3 SDRAM - WiFi (AP6212) & Bluetooth built-in - SATA Interface - 4x USB 2.0 ports - 1x USB OTG port - HDMI port - Audio jack - DC power

Arduino este un computer mic care a fost dezvoltat pentru a fi folosit ca microcontroler. Aceasta inseamna ca poate fi programat sa faca ceva bazat pe un fel de intrare, de exemplu, o apasare de tasta sau un led care clipeste. Arduino a fost conceput initial ca un instrument ieftin destinat elevilor fara experienta anterioara in programare. Cu toate acestea, a ajuns la o comunitate mult mai larga care a folosit Ardunio pentru a fi creierul a mii de proiecte, de la instrumente stiintifice complexe la obiecte de zi cu zi .

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign