Meniu

Ce este nou in Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark)

Ubuntu are cea mai mare parte a cotei de piata a GNU/Linux, astfel incat este evident ca cea mai mare parte a comunitatii open source asteapta cu nerabdare ceea ce ne va oferi oficial urmatoarea distributie Canonical, exista anumite imbunatatiri si adaugiri pe care le-a confirmat ca vor veni cu Ubuntu 17.10 .

Lista cu cele mai importante caracteristici pe care le vom vedea in Ubuntu 17.10 dupa lansarea oficiala pe 19 octombrie .

1. Codename: Artful Aardvark

Fiecare distributie majora Ubuntu are un nume de cod bazat pe un animal si de aceasta data este obtinut dintr-un Aardvark . Un mamifer african nativ nocturn, cu urechi lungi, un nas tubular si o limba lunga extensibila care se hraneste cu furnici si termite.

2. Suport implicit pentru Appelturi

Ubuntu 17.10 include un "light fork" a unei extensii conexe unificate numita "KStatusNotifierItem / AppIndicator Support ".

3. Comutarea la GNOME 3.26

Aardvark-ului Artful a aparut cu GNOME 3 in locul Unity si, poate, va aduce inapoi toti utilizatorii Ubuntu care,  au fost nemultumiti dupa ce Canonical a decis sa renunte la Unity.

4. Comutarea la GDM

Deoarece Ubuntu a trecut la shell-ul GNOME, este corect sa foloseasca si Display Manager ( GDM ) GNOME - punand capat LightDM .

5. Comutarea la sesiunile Wayland

Chiar daca Canonical a decis sa treaca  la folosirea lui Wayland pentru sesiunile sale in mod implicit, X.org va fi inclus in continuare si astfel utilizatorii vor putea alege ce sesiune prefera . Se pare ca X.org va fi abandonat de lansarea din 18.04.

6. O imagine de fundal unica implicita

Ubuntu dispune de o mascota care este codificata - Artful Aardvark. Ultima data cand Ubuntu avea o mascota in tapet a fost in 2008!

7. Support pentru Captive Portals

Potrivit Wikipedia , un portal captiv este o pagina web pe care utilizatorul unei retele de acces public este obligata sa o vizualizeze si sa o interactioneze inainte de acordarea accesului.

Porturile captive sunt cele mai frecvent intalnite pe hotspot-urile publice Wi-Fi, cum ar fi cele oferite la cafenele, aeroporturi, lobby-uri de hotel si asa mai departe.

8. Sprijin Bluetooth imbunatatit Ubuntu 17.10 va comuta automat iesirea de sunet la Bluetooth de indata ce are un difuzor Bluetooth, un sunet sau o casti conectate la acesta.

9. Un ecran de conectare mai bun

Ubuntu nu a adoptat doar Gnome Display Manager, l-a personalizat. Desi puteti schimba cu usurinta imaginea de fundal a ecranului de blocare, nu pot spune acelasi lucru despre ecranul de conectare.

10. Butoanele Windows din coltul din dreapta sus

Comenzile pentru inchidere, minimizare si maximizare vor reveni in coltul din dreapta sus al ferestrelor aplicatiei in mod implicit si acest lucru este deja evident in ultimele versiuni ale Artful Aardvark .

Alte modificari includ o mai buna asistenta GPU / CUDA , criptarea EXT4 cu fscrypt si imbunatatiri 4K / HiDPI / Multimonitor.

Pentru a evita eventualele erori si pierderi de date va sfatuiesc sa efectuati o instalare curata pe o masina virtuala, deoarece aceasta versiune nu este oficiala inca.

Puteti descarca imaginea discului fie pentru arhitectura pe 32 de biti, fie pe 64 biti:

Descarcati Ubuntu 17.10 - Beta 1

Simtiti-va liberi sa le adaugati opinii in sectiunea de comentarii.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign