Entuziastii Linux au dorit intotdeauna sa tina sistemul lor de operare preferat in mainilor lor. La fel ca pe computerele noastre, dorim sa avem robustete, personalizabilitate si abilitatea de a face ceea ce dorim si pe telefoanele noastre.

Au fost mai multe telefoane cu Linux, acestea nu au fost cu adevarat bine primite de utilizatori. Unii oameni ar putea spune faptul ca Google Android se bazeaza pe Kernel-ul Linux......

In acest articol, aruncam o privire asupra unor telefoane Linux, care nu au putut supravietui pietei smartphone-urilor.

BQ Aquaris E5 Lansat in iunie 2015, BQ Aquaris E5 a fost al doilea telefon Linux de la BQ care a fost lansat cu sistemul de operare Ubuntu Touch. Dispunand de un display HD de 5 inch si un procesor quad-core de 1,3 GHz, telefonul avea un chipset MediaTek. Avea 1 GB RAM si 16 GB de stocare. Pentru un telefon cu Linux in 2015, nu a fost foarte impresionant.  Era destul de impresionant, intregul UI parea proaspat si a fost apreciat de multi oameni din industrie. A fost lansat oficial doar intr-o mana de tari europene in care Ubuntu este renumit.

Firefox OS. In scopul concurentei cu Android si furnizarea de telefoane mai ieftine, Firefox a lansat sistemul sau de operare Firefox bazat pe Linux la inceputul anului 2013. Multi producatori l-au implementat si au inceput destul de bine. Telefoanele Firefox au concurat cu telefoane Android de ultima generatie si aveau cele mai multe aplicatii si servicii de baza. Cu toate acestea, nu au putut crea o nisa  si vanzarile au inceput sa scada. Acest lucru a dus la suspendarea proiectului de catre Mozilla la jumatatea anului 2016.

 

Tizen OS. Tizen de la Samsung este incercarea Samsung de a crea un sistem de operare bazat pe Linux pentru dispozitive mobile. Au existat zvonuri despre faptul ca Samsung a inlocuit oficial Android cu sistemul Tizen, dar acest lucru nu sa intamplat. In schimb, Samsung lanseaza seria de telefoane Tizen, care au fost din nou dispozitive low-end care nu s-au vandut prea mult. Proiectul Tizen nu este mort, dar tinand cont de cota de piata curenta a Androidului, este foarte putin probabil ca succesul lui Tizen sa fie vreodata unul din mainstream.

 

Concluzie Exista cateva lucruri interesante de asteptat. Telefonul Libret 5 Linux a creat o multime de asteptari si poate fi lansat in acest an. Un motiv major pentru ca un telefon pur-sange Linux sa nu aiba succes ar putea fi faptul ca acestea nu sunt disponibile global. De cele mai multe ori, acestea sunt vandute numai in anumite regiuni si cu configuratii  inferioare.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Siduction 2021.2.0 released on its 10th anniversary
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2469 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!