Tehnologiile mobile si web inca nu au facut inca desktopul depasit, in ciuda unor pretentii regulate contrare. Si cu un motiv bun. Pentru multi, preferinta pentru o aplicatie nativa (si performanta nativa corespunzatoare), usor de utilizat off-line, o gama larga de plugin-uri, si nevoile de securitate la un client de e-mail.  Si nu! Windows nu inseamna ca Outlook este singura optiune; multi clienti open source sunt cross-platform.

In acest articol ne v-om uita  rapid la sase optiuni open source pentru e-mail pe desktop, ce va ofera anumite optiuni, poate doriti sa-i incercati.

Thunderbird

Timp de multi ani, Mozilla Thunderbird a fost regele clientilor de e - mail open source. Acesta a fost disponibil pe toate platformele majore, si a avut un mare succes , alaturi de proiectul Mozilla, Firefox. Thunderbird exista de peste un deceniu si a fost imediat popular de la inceput, primind peste un milion de descarcari in primele 10 zile de la lansare publica.

Pe la mijlocul anului 2017, proiectul a anuntat ca se va muta de pe infrastructura Mozilla, dar pastreaza Mozilla Foundation pentru parte juridica si fiscala. Mai multe angajari noi au fost facute pentru a avansa cu proiectul, cu planuri de a aduce noi dezvoltatori pentru a remedia problemele persistente si sa transformarea codului sa se bazeze pe tehnologii web.

Thunderbird detine un numar de plugin-uri bine sprijinit si multe functii specializate, inclusiv theming si gestionarea fisierelor mari. Din cutie, accepta sincronizarea, POP si IMAP e-mail, filtrarea mesajelor spam si multe alte caracteristici, si functioneaza fara cusur pe Windows MacOS si Linux.

Thunderbird este disponibil sub licenta Mozilla Public .

Claws Mail

Claws Mail , un fork de Sylpheed , este o alternativa rapida si flexibila , care ar putea fi atragatoare pentru oricine este  preocupat de performanta si de utilizare a resurselor minime. Este o optiune buna, de exemplu, daca lucrati cu Raspberry Pi , de exemplu.

Dar, chiar si pentru cei cu resurse de calcul practic nelimitate, Claws Mail ar putea fi o optiune buna. Este flexibil, si probabil, exte mai mult decat Thunderbird sau unele dintre celelalte optiuni din aceasta lista, si are un numar de plugin-uri disponibile pentru cei care doresc sa-l extinda. Si se mandreste cu faptul ca este rapid si de incredere, si are o interfata simpla, care, probabil este ideala pentru utilizatorii noi.

Claws Mail se bazeaza pe cadrul GTK + si pus la dispozitie sub GPL .

Evolution

Daca esti un utilizator al popularelor distributii Fedora sau Debian, esti  probabil , deja familiarizat cu optiunea urmatoare pe lista noastra, Evolution .Evolution este o parte oficiala a proiectului GNOME, dar nu a inceput asa. Initial dezvoltat la Ximian, iar mai tarziu Novell, Evolution a fost proiectat  pentru a fi o aplicatie de e - mail bussines.

In acest scop, Evolution sprijina Exchange Server si o serie de alte setari de e-mail s-ar putea gasi intr-un mediu corporatist. Este, de asemenea, un manager de informatii cu caracter personal complet (PIM), sportive, un calendar, lista de sarcini, managerul de contact,  nota de aplicare, in plus fata de manipularea de e-mail. Chiar daca nu este aplicatia e-mail implicita in distributie, este posibil sa doriti sa aruncam o privire, daca sunteti interesat de aceste caracteristici sau filtrele de spam, GNU Privacy Guard (GPG), integrarea cu LibreOffice, sau o multime de alte caracteristici.

Evolution este pus la dispozitie ca open source sub LGPL .

Geary

Geary este un proiect dezvoltat initial de Fundatia Yorba, care a dezvoltat o serie de instrumente software GNOME. Geary sustine o serie de servicii webmail populare ca backend prin e - mail IMAP.

Geary nu are o multime de caracteristici in comparatie cu alti clienti de pe aceasta lista, dar interfata simpla ar putea fi atragatoare pentru utilizatorii frustrat cu complexitatea inutila in alte programe de e - mail. Geary este disponibil sub LGPL .

KMail

KMail este componenta de mail a Kontact , managerul de informatii personale incluse KDE. KMail suporta o varietate de protocoale de e - mail, inclusiv IMAP, SMTP si POP3, precum si prin integrarea acestuia cu celelalte componente Kontact, ar putea fi considerata o suita completa groupware. In ciuda rutele sale Linux, un build Windows este , de asemenea , disponibile.

In lunga sa istorie, KMail a dezvoltat cele mai multe dintre caracteristicile pe care le-ar astepta sa gaseasca intr-un program de e-mail moderna. In timp ce se potriveste bine in grupul de aplicatii KDE, unele pot gasi interfata sa greoaie in comparatie cu altele. Dar da un try si a vedea ceea ce crezi.

KMail este disponibil sub GPL .

Mailspring

Mailspring ,  este o relansare a acum defunctul Nylas Mail de catre unul dintre autorii originali. Acesta inlocuieste motorul de sincronizare JavaScript Nylas' cu un miez C ++, despre care se spune pentru a minimiza RAM si putere cererile aplicatiei, si elimina dependentele grele pentru a adauga viteza. Caracteristicile sale includ un inbox unificat, suport pentru IMAP (dar nu si ActiveSync), cautare Gmail-stil, teme, si traducerea mesajului.

Mailspring este disponibil pentru MacOS, Windows si Linux, si este licentiat sub GPLv3 .

Desigur, exista mai multe optiuni de mai sus si dincolo de acestea, inclusiv full-featured PIM Zimbra Desktop sau una dintre alternativele usoare , cum ar fi gnumail care ar putea fi cea mai buna alegere pentru situatia dumneavoastra. Ce este clientul favoritopen source de e-mail pe desktop?

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Cine este Linux?
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1640 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!