Aceste patru  instrumente de analiza web ofera informatii valoroase cu privire la clientii si vizitatorii site-ului. Daca aveti un site web sau rulati o afacere online, colectarea de date cu privire la vizitatorii sau clientii dvs., in cazul in care se aterizeaza pe site - ul dvs., este vitala. De ce? Aceste informatii va pot ajuta sa vizati mai eficient produsele si serviciile dumneavoastra.

Pentru a aduna acest tip de informatii, aveti nevoie de un instrument de analiza web. Multe companii  folosesc Google Analytics. Daca doriti sa pastrati controlul asupra datelor, aveti nevoie de un instrument care al puteti controla.

Aici sunt patru alternative open source la Google Analytics.

Matomo

Sa incepem cu aplicatia open source care rivalizeaza cu Google Analytics pentru functii: Matomo (cunoscut anterior ca Piwik). Matomo ofera ceea ce face Google Analytics si ofera caracteristicile de care aveti nevoie.

Aceste caracteristici includ numarul de vizitatori lovind site-ul dvs., date cu privire la cazul la locul care acestea provin (atat pe internet cat si geografic), paginile din care parasesc, si capacitatea de a urmari trimiterile motorului de cautare. Matomo ofera de asemenea multe rapoarte, si puteti personaliza tabloul de bord pentru a vizualiza valorile pe care doriti sa le vedeti.

Pentru a face viata mai usoara, Matomo se integreaza cu o gestionarea , e-commerce, si forum online, inclusiv WordPress, Magneto, Joomla, si vBulletin, folosind plugin-uri. Puteti adauga pur si simplu un cod de urmarire intr-o pagina de pe site.

Open Web Analytics

Web Analytics urmareste  in care pe o pagina, si pe ce elemente, fac clic vizitatorii, ofera harti de caldura , care arata in care zona pe o pagina  vizitatorii interactioneaza cel mai mult.

Web Analytics are un plug -in WordPress si poate integra cu MediaWiki folosind un plugin. Sau puteti adauga un fragment de JavaScript sau PHP pentru a permite urmarirea.

AWStats

Fisiere de log server ofera o filon de informatii despre vizitatorii site - ul dvs.

Informatiile includ numarul de vizitatori unici, cat timp acei vizitatori ramane pe site, sistemul de operare si browsere web pe care le folosesc, dimensiunea ecranului unui vizitator, precum si motoarele de cautare si termenii de cautare utilizati pentru a gasi site-ul. AWStats poate, de asemenea, sa va spuna de cate ori site-ul dvs. este marcat, urmariti paginile in care vizitatorii intra si parasesc site-urile dvs., si sa pastreze o evidenta a celor mai populare pagini de pe site.

Countly

Countly se intituleaza ca „cea ma sigura platforma de analiza web“.  Informatiile cuprind tranzactiile vizitatorilor site-ului, precum si campaniile, sursele au condus vizitatorii site-ului. Puteti crea, de asemenea, valori care sunt specifice pentru afacerea ta. Countly nu renunta la analiza de web de baza; ea tine evidenta numarului de vizitatori de pe site-ul dvs si multe altele.

Puteti utiliza versiunea gazduita de Countly descarcati codul sursa de la GitHub.

Impartaseste cu noi instrument de analiza web favorit open source  in comentarii.

 • What is your reaction?
 • 1 Votes
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • 100%amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!