Incet, incet tot mai multi utilizatori trec pe sistemele GNU/Linux pentru ca se satura de probleme oferite de Windows. Dar trecere de la Windows la Linux poate fi un lucru stresant. Invatarea unui sistem de operare complet nou este de durata, ceea ce duce la frustrare si la o pierdere a productivitatii.

Din fericire, exista o serie de aplicatii populare in Windows, disponibile si pe distributiile Linux. Aceste programe arata si se comporta la fel ca si versiunile de Windows, facand tranzitia catre GNU/Linux mult mai putin intimidanta.

1. Skype

Skype este sinonim cu chat-ul video VoIP. Desigur, acesta poate nu este cel mai bun, dar este unul dintre cele mai vechi si populare aplicatii. Din fericire, exista o versiune de Skype disponibila pentru GNU/Linux. Dupa instalare si autentificare, vei fi bucuros sa sti ca versiune de Linux functioneaza exact ca pe Windows.

2. VLC Media Player

Designul modest si minimalist al VLC ii ascunde reputatia de unul dintre cele mai versatile programe de redare media. Programul poate citi aproape orice fisier pe care il gasiti. Acesta este motivul  pentru care multi utilizatori opteaza pentru VLC. Indiferent de distributia Linux pe care o alegi, VLC Media Player va fi disponibil si usor de instalat.

3. Steam

Cel mai popular magazin de jocuri de pe Windows. Cu toate acestea, Steam a dezvoltat aplicatia si pentru sistemele de operare bazate pe GNU/Linux. Din pacate Steam pentru Windows are o biblioteca mai mare de jocuri decat versiune pentru Linux.

4. Dropbox

Dropbox, furnizorul cel mai popular de stocare in cloud, are un client si pentru Linux. Acest lucru inseamna ca puteti utiliza in continuare contul de Dropbox si in noul sistem de operare fara batai de cap. Migrarea tuturor documentelor se face la fel de usor ca pe Windows, tot ce trebuie sa faci este sa te conectezi la contul de Dropbox si sa incepi sincronizarea.

5. Mozilla Thunderbird

Thunderbird este un client de e-mail foarte personalizabil de la oameni care au creat Firefox. Functia sa principala este de a permite utilizatorilor sa acceseze si sa gestioneze e-mail-urile. In plus, mai actioneaza si ca un agregator RSS si un client de chat (IRC).

6. Kodi

Ar trebuie sa nu fie o surpriza ca cel mai bun program de gestionare a media este, de asemenea, disponibil pentru Linux. Pentru cei neinitiati, Kodi este un centru media cu care se poat gestiona filmele, emisiunile TV, muzica si multe altele intr-o interfata personalizabila.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
OlderGNU          gnulinux.ro
OlderGNU
Continut din vechiul website
82 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!