Fiind un fan al originalului Linspire, am decis sa incerc aceasta iteratie. OpenSystems LLC a achizitionat drepturile asupra celor 2 nume si au lansat Freespire 3.0 / Linspire 7.0. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa merg la pagina de Internet http://www.linspirelinux.com. Noul Linspire poate fi achizitionat pentru un pret de 29,99 dolari pentru un download digital, 39,99 dolari pentru varianta box, la 4.000 dolari pentru ceva ce ei numesc nelimitat de acordare a licentelor.
Am optat pentru descarcarea de 29,99 USD. Descarcarea a durat aproximativ 33 de minute siam creat un stick USB bootabil din Windows 10. Pornirea a fost rapida si in aproximativ 16 minute dupa atingerea butonului Install Linspire am fost intampinat cu un ecran foarte familiar.
Am facut clic pe sigla "L", echivalenta cu butonul "Start" din Windows, si am fost intampinat de o multime de instrumente si aplicatii.In meniul favorit aveti:
Google Chrome, browserul web de alegere pentru Linspire
Thunderbird Mail, Manager de fisiere cu auto-explicatii, echivalent cu Windows Explorer
LibreOffice Writer, care face parte dintr-o clona Microsoft Office pentru LibreOffice
Calc Linux, care este o clona a Excel Pidgin, un client IM
Magazinul de software, care este o clona a Windows Store sau a Apple App Store
Rhythmbox, o clona iTunes VLC, un player video
Am mai instalat:
Manager de fotografii numit Shotwell,
Program de pictura numit Kolourpaint
De asemenea, am instalat GIMP, care este o clona gratuita a Photoshop, Firefox si Hexchat pentru IRC.
VLC si Rhythmbox au functionat asa cum v-ati astepta si la fel ca si pe alte distributii si platforme. Cea mai mare parte a muzicii mele este in MP3 si majoritatea videoclipurilor mele in AVI. De asemenea, nu am avut nici o problema de a importa videoclipurile familiale din camera mea video. Per ansamblu, experienta cu muzica si filmele a fost buna fara probleme.
Concluzie si ganduri finale Linspire 7 este o distributie solida si una pe care as recomanda prietenilor si familiei. Este mai usor de configurabil decat openSUSE cu YAST.
Linspire Caracteristici:
Kernel 4.10.0-42 Google Chrome E-mail Thunderbird cu Calender, MS Exchange si Google Sync IceSSB LibreOffice Centrul de software VLC Media Player Rhythmbox Manager de fonturi Integrarea cu vin pentru a rula unele aplicatii Windows VirtualBox Virtual Machine Suport XFS, JFS, ZFS, BTRFS Suport de baza pentru .NET ClamAV Virus Scanner Bleachbit Intrusion Detection System Mediu integrat Build
As recomanda acest lucru pentru intreprinderile mici, care au nevoie de o solutie ieftina si ingrijita. Unul din multe lucruri care imi place in acest Linspire vs vechiul Linspire este ca acesta este mai strans legat de aplicatiile Linux si nu are multe aplicatii proprietare.
Am fost impresionat de documentatia de asistenta de pe site-ul web PC / Opensystems - http://www.pc-opensystems.com/p/documentation.html .
Cateva critici pe care le am sunt ca o parte din documentatie este putin tehnica si incepatorii se vor pierde usor. As lucra la un sistem de raportare a erorilor mai bun. In ansamblu, ma bucur de o experienta si, asa cum am spus, solida, stabila si accesibila.