PCLinuxOS vine numai in versiunea pe 64 de biti. Exista 2 medii disponibile pe care le puteti  incerca, adica KDE si Mate. Versiunea KDE, este cu 300MB mai mare si, bineinteles, arata mult mai bine.  ISO-ul cu desktop Mate este de 1,2 GB in timp ce KDE este de 1,5 GB. Alegeti ceea ce va place.

Primul lucru pe care il cautam cu totii la un distro este un sistem solid, stabil. PCLinuxOS este un sistem foarte stabil. Am incercat sa copiez fisiere, sa ascult melodii, sa vizionez filme pe sistem si totul a functionat minunat. Rularea aplicatiilor concomitent nu mi-a afectat sistemul si nici nu am instalat pachete noi. Sistemul general este intr-adevar stabil.

Sistemul utilizeaza pachete rpm care nu sunt greu de gasit si de instalat. Sistemul suporta, de asemenea, comenzi APT, care sunt excelente pentru gestionarea aplicatiilor prin terminal. Exista, de asemenea, 3 teme pre-instalate pe care le puteti personaliza.

Exista un set frumos de aplicatii preinstalate. Cred ca acesta este primul distro pe care l-am intalnit pana acum, care are o selectie foarte buna de aplicatii pre-instalate. Doriti sa redati fisiere media? VLC este acolo. Spotify - streaming online de muzica. Kdenlive este acolo pentru a edita videoclipuri si LibreOffice pentru a gestiona documente. Bleachbit pentru a curata gunoiul, Virtualbox pentru a incerca un nou distro. Chrome pentru a naviga pe Internet si Thunderbird pentru a citi e-mailurile.

Pe scurt, selectia de aplicatii este foarte buna. Cu toate acestea, daca nu va place ceva, managerul de pachete Synaptic este acolo.

Instalatorul liveCD este, de asemenea, minunat. De asemenea, puteti redimensiona, alege si sterge usor partitia. Gparted este de asemenea preinstalat pentru a va ajuta.

PCLinuxOS este unul dintre acele distrouri pe care oamenii nu prea le stiu.  Un sistem solid, o selectie frumoasa de aplicatii, o multime de personalizari. Acesta este ceea ce orice utilizator va dori de la un sistem de operare.

Descarcati PCLinuxOS

Incercati, cred ca nu va va dezamagi. De asemenea, spune-mi in comentarii, cum va place distro-ul si alte sugestii.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!