Tehnologiile emergente, cum ar fi inteligenta artificiala devin tot mai potrivite pentru adoptare. Specialistii in domeniul tehnologiei informatiei trebuie sa inteleaga modul in care aceste tehnologii afecteaza afacerile pe care le sprijina si incep sa dezvolte abilitatile necesare pentru a gestiona si a lucra cu aceste tehnologii pe masura ce acestea evolueaza.

Este doar o chestiune de timp inainte ca aceasta tehnologie emergenta sa devina nu doar obisnuita, ci si esentiala pentru profesionistii IT care isi desfasoara activitatea cu succes. Potrivit unui nou raport Gartner , pana in 2022, unul din cinci angajati implicati in activitati se va baza pe AI pentru a-si ajuta munca. Beneficiile analizelor si capabilitatilor predictive activate de ML si AI sunt de mare amploare.

Nevoia de noi seturi de competente este deja prezenta in comunitatea IT. Un alt raport recent AI , realizat de firma de servicii profesionale Ernst & Young (EY), a aratat ca dintre cei 200 de profesionisti AI care au facut obiectul anchetei, 56% considera ca lipsa de talente in domeniu reprezinta cea mai mare bariera in calea implementarii AI. Acest lucru sugereaza ca profesionistii din domeniul tehnologiei trebuie sa gaseasca modalitati de a-si dezvolta abilitatile si de a adopta initiative de educatie si certificare. Pentru a tine pasul in perioada de varsta a AI si ML, profesionistii IT ar trebui sa se concentreze pe urmatoarele abilitati si prioritati:

Trebuie sa aiba abilitati pentru epoca AI:  Abilitatea de a intelege si de a invata cum functioneaza anumite concepte de codificare, va fi o abilitate fundamentala pentru succes in epoca AI si ML. Instruirea prin intermediul initiativelor furnizorilor sau incepand sa investigheze cerintele de programare a clientului API v-a permite administratorilor sa aduca valoare adaugata organizatiilor lor. Aceasta v-a pregati, de asemenea, administratorii pentru integrarea noilor tehnologii bazate pe masini, cum ar fi boturile si, eventual, capacitatile de inteligenta artificiala.

Analizarea datelor: Aplicarea stiintei datelor va veni in curand in intampinarea capacitatii unui individ de a trata cu succes AI . Competentele de automatizare si analiza a datelor, rafinarea abilitatilor analitice, dezvoltarea gandirii logice si a analizelor corecte, precum si intelegerea modului in care se pot ocupa cantitati mari de date sunt cateva dintre cele mai importante abilitati de date stiintifice care vor deveni necesare.

Invata sa decodezi bingo-ul buzzword: La un nivel foarte simplu, profesionistii IT trebuie sa inteleaga definitiile si diferentele dintre AI si ML. Avand o cunoastere larga si la nivel inalt a ambelor tehnologii si care produse/unelte ar trebui sa fie echipate cu fiecare, profesionistii IT ii pot apara organizatiile impotriva "bingo-ului buzzword." Atunci cand vanzatorii injecteaza buletinele AI si ML in locuri si produse in care nu apartin, profesionistii in domeniul IT trebuie sa fie capabili sa identifice inexactitatea si sa aleaga cel mai bun produs pentru a satisface nevoile afacerii lor.

Deveniti un partener de afaceri mai bun: Cresterea adoptarii si implementarea noilor tehnologii va impune ca profesionistii IT sa cultive si sa mentina relatii reciproc avantajoase cu factorii de decizie de afaceri, oferind leadership, sfaturi bune si analize critice in ceea ce priveste avantajele sau capcanele adoptarii noilor tehnologii. De exemplu, potrivit lui Gartner , se asteapta ca AI sa creeze 2,3 milioane de locuri de munca pana in 2020 si sa elimine 1,8 milioane de locuri de munca. Potentiale pierderi de locuri de munca si castiguri ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand investesc in AI, precum si modul in care tehnologia va schimba colaborarea lucratorilor si luarea deciziilor. Este responsabilitatea IT-ului de a oferi consultanta directorilor si liderilor care iau decizii cum ar fi investitia in AI.

Cultivarea abilitatilor necesare pentru a reusi in epoca AI / ML inainte ca aceste tehnologii sa fi patruns complet peisajul tehnic va fi important pentru securitatea si succesul profesionistilor IT in urmatorii ani.

 • What is your reaction?
 • 1 Votes
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • 100%amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Linux security
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2537 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!