Django este primul framework de dezvoltare web Python si este puternic, flexibil si prietenos cu dezvoltatorii. Instalarea unui mediu de dezvoltare Django este foarte simpla pe Linux, iar Debian o simplifica. Exista doua modalitati de baza pentru a face acest lucru; calea virtuala si calea Debian. Modul virtual pastreaza django si toate celelalte pachete Python instalate impreuna cu acesta continand, permitand instalari multiple cu diferite pachete si versiuni de pachete. Modul Debian foloseste apt pentru a instala si a gestiona Django.

Instalarea pachetelor Trebuie sa va asigurati ca Python este instalat si sa instalati pachetul virtualenv pentru a va compartmentaliza proiectele Python.

# apt install python python3 virtualenv
Configurarea Virtualenv Dupa terminarea instalarii pachetelor, puteti utiliza virtualenv pentru a crea un nou mediu virtual pentru proiectul dvs. Python.
$ virtualenv -p python3 django-project
Prin rularea comenzii de mai sus, veti solicita virtualenv sa creeze un nou mediu virtual utilizand versiunea curenta a Python 3 instalata pe sistem.

Pentru a folosi noul mediu virtual cd in folder si pentru a-l activa.

$ cd django-project
$ source bin/activate
Calea Debian Debian are propriul mod de a face lucrurile si de obicei functioneaza bine. Daca preferati o instalare Django la nivel de sistem, puteti utiliza versiunea ambalata a Django disponibila in depozitele Debian. Instalarea pachetelor Instalarea Django in acest fel este foarte simpla. Trebuie doar sa instalati pachetele.
# apt install python python3 python-django
Configurarea Django Acum, ca ati instalat si activat mediul virtual, puteti instala Django. Virtualenv adauga automat managerul de pachete Python pipla fiecare mediu pe care il creeaza. Pip actioneaza exact ca orice alt manager de pachete si gestioneaza instalarile, eliminarile si actualizarile. Deoarece utilizati virtualenv, pachetele pe care pip gestioneaza sunt specifice acelui mediu si numai acel mediu.

Puteti instala Django prin pip doar spunandu-i sa se instaleze.

$ pip install django
Pip se va ocupa de managementul de dependente in Django. Din nou, se aplica numai acelui mediu.

Acum puteti utiliza utilitatile Django incorporate pentru a va crea noul proiect.

$ django-admin.py startproject newsite
Django va crea fisiere de proiect de baza pentru dvs. la numele pe care il specificati. Acum puteti cd sa va inscrieti in noul proiect Django. Odata ajuns acolo, trebuie sa configurati baza de date prin aplicarea migrarilor de baza si crearea utilizatorului.
$ cd newsite
$ python manage.py migrate
$ python manage.py createsuperuser
Vi se va solicita sa introduceti informatiile pentru utilizatorul de admin al site-ului dvs. Completati-o oricum doriti. Aceste informatii vor fi introduse in baza de date de dezvoltare, deci nu conteaza prea mult, daca nu intentionati sa le importati in productia dvs.

Puteti testa noul proiect Django. Utilizati inca manage.pyo data pentru a porni serverul de dezvoltare.

$ python manage.py runserver
Puteti vizualiza pagina de pornire statica localhost:8000 in browserul dvs.

Concluzie Indiferent de modul in care ati ales, aveti acum un mediu de dezvoltare Django complet si functional pe Debian Stretch. Puteti continua sa va construiti si sa va extindeti proiectul cu oricare dintre metode si exista o multime de pachete Django disponibile atat prin pip, cat si prin depozitele Debian.

 • What is your reaction?
 • 1 Votes
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • 100%amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!