Meniu

Cum sa faceti upgrade la Ubuntu 18.04 Beta de la Ubuntu 17.10

Daca utilizati Ubuntu 17.10 chiar acum si sunteti incantat de noile caracteristici din Ubuntu 18.04 , poate doriti sa il incercati. Ubuntu 18.04 va fi lansat la sfarsitul lunii aprilie, dar daca doriti sa il incercati inainte, puteti face upgrade la Ubuntu 18.04 beta astazi.

Inainte de a trece la Ubuntu 18.04 beta, ar trebui sa stiti cateva lucruri:

- Beta inseamna bug-uri. Veti avea un sistem de operare care nu este dezvoltat complet. Asadar, puteti intampina probleme cu sistemele dvs. - Daca alegeti sa actualizati versiunea Ubuntu, nu o puteti downgrada. Nu puteti reveni la Ubuntu 17.10 fara sa il reinstalati. Ceea ce inseamna ca va puteti pierde datele existente. - Este intotdeauna o idee buna sa faceti o copie de rezerva a datelor inainte de a efectua o actualizare majora ca aceasta. - Aveti nevoie de o conexiune buna la internet pentru procedura de upgrade. - Este posibil sa aveti nevoie de o ora sau mai mult, in functie de viteza dvs. de internet pentru intreaga procedura de actualizare.

Pasul 1: Accesati Software & Updates:

In fila Actualizari, asigurati-va ca optiunea "Notificati-ma pentru o noua versiune Ubuntu" este setata la "Pentru orice versiune noua". Pentru actualizarea la Ubuntu 18.04 beta, bifati campul "Actualizari pre-lansate" din Optiuni dezvoltator.

Pasul 2: Deschideti un terminal si folositi comanda de mai jos pentru a actualiza sistemul. Ar putea dura ceva timp, in functie de viteza internetului.

sudo apt update && sudo apt dist-upgrade
Daca vi se cere sa faceti o repornire a sistemului, reporniti sistemul.

Pasul 3: Acum, executati Managerul de actualizare cu optiunea d, astfel incat sa caute actualizarea distributiei.

sudo update-manager -d
Aceasta va deschide Software Updater si ar trebui sa va anunte disponibilitatea Ubuntu 18.04. Evident, faceti clic pe Actualizare.

Pasul 4: Restul procesului este destul de usor. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati instructiunile de pe ecran. Intregul proces poate dura de la 20 de minute la 90 de minute, in functie de viteza internetului.

Dupa repornirea sistemului, este posibil sa nu observati imediat o diferenta vizibila. Chiar si tapetul ramane acelasi ca Ubuntu 17.10. Cu toate acestea, cand verificati detaliile sistemului, veti vedea ca sistemul dvs. este acum Ubuntu 18.04 beta.

Asta e. Asta e tot ce trebuie sa faceti pentru a trece la Ubuntu 18.04 beta de la Ubuntu 17.10. Bucurati-va de Ubuntu 18.04 beta si continuati sa raportati erori astfel incat echipa Ubuntu sa le poata repara inainte de eliberarea reala.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign