Adobe ofera un numar de aplicatii in cadrul programului Adobe Creative Suite , acum Adobe Creative Cloud. Nu este limitat doar la Photoshop, ci contine si alte software-uri care ajuta in primul rand in designul web, crearea de logo-uri, editarea video, editarea pdf-urilor si multe altele.  Cu toate acestea, Adobe Creative Suite este un software proprietar care costa o buna parte din banii dvs. Iar daca sunteti utilizator Linux, chiar daca sunteti dispus sa cheltuiti acesti bani, nu este disponibil pentru sistemul dvs. de operare.

In acest articol, vom acoperi cateva dintre cele mai bune alternative pentru produsele Adobe pentru Linux.

1. GIMP: Alternativa la Adobe Photoshop

Cand vine vorba de o alternativa la Adobe Photoshop, GIMP ofera cea mai buna alternativa. GIMP este un editor de imagini gratuit si open source disponibil pentru GNU / Linux, Mac, Windows si alte sisteme de operare. Acesta ofera un set de instrumente sofisticate care fac munca un designer grafic si a fotografului mai usoara.

De la manipularea fotografiilor de inalta calitate la crearea originala a operelor de arta, GIMP include optiuni pentru a crea pictograme, elemente de design grafic, caracteristici de gestionare a culorilor etc. Si optiunile de personalizare impreuna cu pluginurile tertelor fac munca mai usoara.

2. Inkscape: Alternativa la Adobe Illustrator

Inkscape este unul dintre editorii grafici vectoriali pentru Linux. Adobe Illustrator este un instrument standard adaptat pentru editarea si proiectarea grafica vectoriala. Cu un set impresionant de instrumente si efecte de desen, este utilizat pe scara larga pentru editarea vectorilor, creare de postere etc.

Inkscape este un instrument foarte competitiv, gratuit si open source pentru Adobe Illustrator. Un editor puternic vector, Inkscape dispune de instrumente flexibile de desen, compatibilitate in format de fisier, instrumente de text puternice si suport pentru curbele Bezier si spiro. Acesta sustine caracteristici avansate de grafica vectoriala scalabila cum ar fi pietele, clonele si amestecarea.

3. Scribus: Alternativa la Adobe Indesign

Scribus este o alternativa la Adobe Indesign in Linux, Adobe InDesign este o aplicatie de publicare desktop folosita in principal pentru crearea de postere, pliante, brosuri, reviste, ziare, carti etc. Acesta accepta exportul unui fisier in format EPUB pentru crearea de carti electronice. Cand vine vorba de o alternativa la Adobe InDesign, Scribus ofera o alternativa puternica.

Scribus este o aplicatie gratuita si open source disponibila pentru toate sistemele de operare importante si se bazeaza pe setul de instrumente Qt gratuit. De la crearea layout-urilor la tiparirea si crearea de prezentari si formulare PDF animate si interactive, Scribus este folosit pentru a scrie ziare, brosuri, buletine de stiri, postere si carti.

4. OpenShot: Alternativa la Adobe Premiere

Adobe Premiere Pro este o aplicatie de editare video de la Adobe System, care este utilizata pentru editare video de inalta rezolutie, editare audio la nivel de esantion, amestecare de sunet surround 5.1 si multe altele. OpenShot este un editor video puternic si usor de utilizat, care serveste drept cel mai bun inlocuitor pentru Adobe Premiere Pro. Cu o interfata simpla de utilizare, OpenShot ofera un numar mare de caracteristici.

5. Synfig: Alternativa la Adobe Animate

Adobe Animate este utila pentru crearea de animatii interactive care functioneaza pe toate de la dispozitive mobile pana la ecrane cu rezolutie foarte ridicata. Cand vine vorba de o alternativa la Adobe Animate, Synfig este o minunata inlocuire sursa deschisa. Synfig este bazat pe o animatie grafica vectoriala gratuita si open source cu 2D si program de animatie bazat pe cronologie pentru proiectarea si redarea animatiei. Scopul aplicatiei este de a oferi o animatie de calitate cu mai putine resurse si de a oferi o imbunatatire manuala, reducandu-va astfel chinul de a desena fiecare cadru.

Synfig poate simula umbrirea soft folosind gradiente curbate si ofera o mare varietate de efecte in timp real care pot fi aplicate straturilor sau unui grup de straturi. Puteti controla si anima latimea liniilor la punctele lor de control si puteti lega orice date conexe de la un obiect la altul.

6. Darktable: Alternativa la Adobe Lightroom

Adobe Lightroom este un procesor foto si un organizator de imagini care permite vizualizarea, organizarea si retusarea unui numar mare de imagini digitale. Cu Lightroom, puteti sa va imbunatatiti si sa fotografiati, sa modificati culorile, sa indepartati obiectele care distrag atentia si sa indreptati fotografiile.

Cand vine vorba de o alternativa la Adobe Lightroom, cel mai bun software gratuit si open source este Darktable. Darktable este o aplicatie  de fotografie si dezvoltare bruta care gestioneaza negative digitale sau imagini RAW,  pentru a le imbunatati.

Ofera operatii de baza ale imaginii cum ar fi rotatia, evidentierea reconstructiilor, balansul de alb, operarea inversa si controlul expunerii. Functiile imaginilor tonale includ modificarea expunerii, reglarea nivelului, schimbarea luminozitatii, recrearea contrastului pentru imaginile HDR etc.

Darkable include, de asemenea, operatii pentru corectarea supraexpunerii si culoare, contrast, imbunatatirea saturatiei si manipularea canalelor RGB. Modulele de corectie va ajuta sa gestionati detaliile, nivelul zgomotului, eliminarea petelor, aberatiile cromatice si multe altele.

7. Natron / ButtleOFX: Alternativa la Adobe Aftereffects

Adobe After Effects este o aplicatie grafica de efecte vizuale si de aplicatie pentru productia de filme si televiziune. Natron ofera o alternativa perfecta la Adobe After Effects cu editare in miscare si flux de lucru cu mai multe vizualizari. Cu o interfata intuitiva de utilizator si o redare rapida, puteti lucra cu cadre cheie cu un editor de curbe foarte precis.

Acesta poate fi folosit ca un instrument de linie de comanda, iar versiunea liniei de comanda este executabila de la ssh pe un computer cu orice afisaj. Acesta sustine panoramarea si panoramarea neteda a imaginilor mari si include o foaie de date cu functii complete pentru a edita rapid clipuri si cadre cheie in timp.

 

ButtleOFX este un alt software de compozitie open source care ofera un editor grafic grafic intuitiv pentru a conecta nodurile, editorul de parametri pentru personalizarea efectelor si trei layout-uri de spatiu de lucru diferite pentru a comuta in functie de nevoile dvs. Proiectul este inca in stare alfa, astfel incat vor exista bug-uri. Daca sunteti dispus sa incercati, puteti lua o copie de aici .

8. Ardor: Alternativa la auditia Adobe

Adobe Audition este o statie audio digitala de la Adobe Systems pentru editarea si amestecarea continutului audio. Cand vine vorba de o alternativa open source la Audition, Ardor este o aplicatie excelenta.

Ardor este o aplicatie gratuita si open source, cross-platform pentru inregistrarea, editarea si amestecarea diferitelor fisiere audio cu usurinta. Sa ne uitam la caracteristicile pe care le ofera Ardor.

9. Master PDF: Alternativa la Adobe Acrobat

Adobe Acrobat este o alta aplicatie de la Adobe Creative Suite, utilizata in principal pentru vizualizarea, crearea si modificarea fisierelor PDF. Reader-ul Adobe accepta vizualizarea, imprimarea si adnotarea fisierelor PDF in timp ce Acrobat este utilizat pentru a crea, edita, converti, semnaliza digital, cripta si exporta fisiere PDF.

Este greu sa gasesti un editor de PDF open source complet functional. LibreOffice poate fi folosit pentru a edita un fisier pdf cu o anumita limitare, si astfel poate Inkscape. Cu toate acestea, Master PDF, singurul software proprietar din aceasta lista, accepta toate functiile pentru editarea unui fisier PDF.

Permite crearea, editarea, criptarea si semnarea usoara a documentelor PDF. Puteti comenta documente cu stampile, note, sublinierea textului si completati cu usurinta formularele PDF. Exista atat versiuni comerciale cat si gratuite disponibile pentru Linux.

Spuneti-ne in comentarii, care produs open-source utilizati ca o alternativa la orice produsAdobe.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!